Türk mutfağının sevilen tatlılarından biri olan revaniyi evde yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım lezzetli ve pratik revani tarifi.

Şerbetli tatlıların en gözdesi revaniyi evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Malzemeleri, adım adım yapılışı ve püf noktalarıyla harika revaniler yapabilirsiniz.

Ev yapımı revani tatlısı ile misafirlerinizi etkilemeye hazır mısınız? Bu detaylı rehberle, ağızda eriyen muhteşem revaniler yapabilirsiniz.

Revani Malzemeleri

Oda sıcaklığında 3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
½ adet limon suyu

Servis için:

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu

Revani Nasıl Yapılır?

Revani yapımı için öncelikle şerbeti hazırlayalım.
3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alalım ve ocağın altını yakalım.
Şeker ve suyu güzelce karıştıralım ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatalım. Kaynamaya başlayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyelim.
Şerbetimizi ılıması için ocaktan alalım ve bir kenarda bekletelim.
Revani yapımı için 3 yumurtayı bir kabın içerisine kıralım.
Ardından 1 çay bardağı toz şekeri ekleyelim ve mikser yardımı ile çırpalım.
Toz şeker tamamen eridikten sonra 1 çay bardağı Ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği ekleyelim.
Malzemeleri eklememizin ardından tekrar karıştırma yapalım.
1,5 su bardağı unu eleyerek karışıma ekleyelim.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ilave edelim, çırpalım.
Fırın kabımızı güzelce yağlayalım. Ardından revani için hazırladığımız harcı dökelim. Her yere eşit miktarda gelmesine dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Revani piştikten sonra fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasının ardından ılıması için kenara koyduğumuz şerbeti alalım. Üzerinde kuru bir yer kalmayacak şekilde her yere dökelim.
Şerbet çekilene kadar yaklaşık 1-2 saat bekletelim.
Şerbeti çekilen revaniyi bıçak yardımıyla dilimlere ayıralım.
Dilimlediğiniz tatlının üzerine Hindistan cevizi tozu serpelim. Dilerseniz Antep fıstığı tozu da serpebilirsiniz.
Revani tatlınız servise hazır.

Bu kolay ve lezzetli revani tarifiyle, misafirleriniz için muhteşem bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Şerbetli ve yumuşacık bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak. Tarifi deneyin ve tatlı anlarınızı daha özel kılın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi