Evde pratik ve lezzetli bir kek yapmak isteyenler için üzümlü kek, mükemmel bir seçim. Bu tarif, tüm aile bireylerinin ve misafirlerinizin beğenisini toplayacak.

Kuru üzümün kekle buluştuğu bu tarif, sofralarınıza tatlı bir esinti getirecek. Üzümlü kek yapımı sandığınızdan daha kolay ve eğlenceli!

Mis gibi üzüm kokusu ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? İşte, herkesin bayılacağı üzümlü kek tarifimiz. Bu tarif, kek yapmanın ne kadar keyifli olduğunu gösterecek.

Üzümlü Kek Tarifi

Malzemeler

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
Aldığı kadar un

Üzümlü Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle üzümleri 1 saat sıcak suda bekletin sudan alın ufak ufak doğrayın una bulayıp kenara alın.
Karıştırma kabına yumurta, şeker ve vanilyayı alın iyice çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edin karıştırın.
Üzerine unu ilave edin karıştırın.
Ardından ardından üzümleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış herhangi bir kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin.
Soğuduktan sonra kalıptan sıkarım servis yapın. Afiyet olsun.

Üzümlü kek tarifiyle, mutfakta lezzetli bir maceraya atıldınız ve şimdi tatlı bir sonuca ulaştınız. Bu kolay ve lezzetli kek, hem çay saatlerinizin hem de özel günlerinizin yıldızı olacak. Kek yapmanın keyfini çıkarın ve bu enfes üzümlü keki sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri