Çocuklarınızı meyveyle barıştıracak, herkesin bayılacağı bir tatlı tarifi arıyorsanız, çikolatalı elma topları tam sizlik. İşte adım adım yapılışı...

Elma ve çikolatanın eşsiz buluşmasıyla hazırlanan bu tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Çikolatalı elma topları ile mutfakta harikalar yaratın!

Aniden gelen misafirler için hızlı ve etkileyici bir tatlı mı arıyorsunuz? İşte, çikolatalı elma topları tarifiyle sofralarınıza şıklık katın!

ÇİKOLATALI ELMA TOPLARI TARİFİ

MALZEMELER

3 adet büyük boy elma

1 paket pötibör bisküvi

100 gram bitter veya sütlü çikolata

1 paket sıvı krema

Biraz Hindistan cevizi (Antep fıstığı veya süsleme şekeri de olabilir.)

HAZIRLANIŞI

Elmaları rendenin en küçük yeriyle rendeleyin.

1 paket pötibör bisküvinin hepsini rondodan geçirin. Toplarınızın pürüzsüz bir yapıda olmasını istiyorsanız bisküvileri tamamen toz haline getirmelisiniz.

Rendelenmiş elmaları ve rondodan geçirdiğiniz bisküvi tozunu bir kaba dökün.

Kapta bu karışımı iyice karıştırın ve hamur haline gelmesini sağlayın. (Öncesinde elmaları pişirmenize gerek yok.)

Hamur haline getirdiğiniz karışımı elinize küçük parçalar alarak şekil vermeye başlayın.

İster top halinde şekil verin ister kurabiye kalıpları kullanarak eğlenceli şekiller oluşturun. Kurabiye kalıbını kullanmak için tabii ki karışımı biraz yaymanız gerekecek.

Oluşturduğunuz elmalı topların üstünü streç film ile kaplayıp buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin.

Sosu yapmaya başlayın.

Tatlılar için kullanılan 1 su bardağı/1 küçük paket sıvı kremayı ocağa alıp biraz ısıtın.

Isınmaya başlayınca içine çikolataları kırıp kremayla karışmasını sağlayın.

Ocağı kapatıp homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. İlk başlarda çikolatalı kremanın sıvı olduğunu düşünebilirsiniz fakat bekledikçe kıvam alacak.

Usta şeflere taş çıkartın: Akdeniz mutfağının vazgeçilmez mezesi Humus tarifi Usta şeflere taş çıkartın: Akdeniz mutfağının vazgeçilmez mezesi Humus tarifi

Buzdolabından aldığınız elmalı topların üzerine çikolatalı sosu dökün. Her tarafına yayılmasını sağlayın.

Son dokunuş olarak Hindistan cevizi ya da dilediğiniz başka bir malzemeyi süslemek için kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi