Patlıcan ve kıyma ile hazırlanan İslim Kebabı, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden. Adım adım tarifimizle bu lezzeti evinizde yeniden yaratın.

Evde İslim Kebabı yapmanın en kolay yolu sizlerle. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli yolculuğa çıkın.

Akşam yemeği için farklı ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, İslim Kebabı ideal. Basit adımlarla mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

MALZEMELER

4 patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 domates
2 yeşilbiber
Köftesini hazırlamak için:
Yarım kilo kıyma
1 rendelenmiş soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
Birer çay kaşığı tuz, biber, karabiber, kimyon
1 yumurta
2 diş sarımsak

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Sosu için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 rendelenmiş domates
1 diş sarımsak
Yarım bardak kaynar su
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Patlıcanları alacalı soyun ve ince uzun şeritler halinde dilimleyin.
Patlıcanlar tuzlu suda beklerken kıyma malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurun.
Elinizle küçük yuvarlaklar yapın ve tavada pişirin.
Patlıcanları kurulayın ve kızartın.
Patlıcanların içine birer köfte koyun, kapatın ve bir parça biber bir parça domates ekleyerek kürdanla tutturun.
Bir sos tenceresinde yağı kızdırın, domates ve sarımsağı, tuz ve biberi ekleyip kaynatın.
Patlıcan ve köfteleri fırın tepsisine dizin.
Üzerine sosu dökün.
180 derecede yarım saat kadar pişirin.

İslim Kebabı tarifi, patlıcan ve kıyma ile hazırlanan, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir lezzet sunuyor. Bu basit ve lezzetli tarif ile iftar sofralarınıza ve günlük yemek rutininize yeni bir soluk getirebilirsiniz. Malzemelerin mükemmel uyumuyla hazırlanan İslim Kebabı, her öğünde favoriniz olmaya aday. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi