Evde yapabileceğiniz enfes tatlılar arasında ağlayan pasta, özel sosu ve lezzetiyle ön plana çıkıyor. İşte adım adım bu muhteşem tatlıyı yapmanın yolları.

Ağlayan pasta, adından da anlaşılacağı gibi lezzetiyle tatlı severleri kendine hayran bırakan bir tat. Bu tarif ile çikolatanın büyülü dünyasına adım atmaya hazır olun.

Misafirlerinize unutulmaz bir tatlı deneyimi sunmak istiyorsanız, ağlayan pasta tam size göre. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

MALZEMELER

Kek hamuru için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı soğuk süt

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Ara kısmı için:

2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

Üst kısmı için:

1 paket çikolata sosu
40 gram bitter çikolata (ya da sütlü çikolata)

TARİF

Önce kek hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz, sütü yağı ilave ediyoruz, kakao ilave ediyoruz, unu kabartma tozunu ekliyoruz.
Büyük boy yada orta boy borcamın altını yağlayıp harcı döküyoruz. 170 derece fırında 35.40 dakika pişiriyoruz. Bir kürdan yardımıyla içini kontrol ediyoruz. Pastaya kürdanı batırıyoruz, yapışmıyorsa pişmiştir.
İlk sıcaklığı çıkan pastaya kürdanla delikler açıyoruz, soğuk sütü üzerine gezdiriyoruz. Krem şantiyi iyice çırpıyoruz köpürtüyoruz, kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Tamamen soğumuş pastanın üzerine eşit yayıyoruz pastayı dolaba kaldırıyoruz. Çikolata sosunu paketin üzerinde ki yazılı şekliyle hazırlıyoruz, kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
İçine çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Çikolata sosa katmasanız da olur. Sosu soğumaya alıyoruz.
Tam soğuyan sosu eşit olarak pastanın üzerine döküyoruz.
Dolapta 4.5 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Ağlayan pasta, lezzetli keki, özel sosu ve yoğun çikolata tadıyla tatlı severlerin gönlünde taht kuruyor. Bu tarif ile siz de evinizde kolayca ağlayan pasta yapabilir, misafirlerinizi ve ailenizi bu eşsiz lezzetle tanıştırabilirsiniz. Her adımıyla keyifli bir mutfak deneyimi sunan bu tarif, çikolata tutkunlarının favorisi olmaya aday. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi