Sofralarınıza Akdeniz esintisi getirecek fava tarifi, hem pratik hem de sağlıklı bir alternatif sunuyor. Geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip olan fava, kuru iç bakla ve zeytinyağı ile hazırlanan, herkesin beğenisini kazanacak bir mezedir. İşte sadece 30 dakikada hazırlayabileceğiniz fava tarifi ve gerekli malzemeler...

Fava, özellikle zeytinyağlı yemeklerin ve mezelerin sevildiği mutfaklarımızda önemli bir yere sahiptir. Bu tarif ile kuru iç baklanın nasıl eşsiz bir lezzete dönüştüğünü göreceksiniz. Sağlıklı ve lezzetli bir seçenek arayanlar için fava, kesinlikle denemeleri gereken bir tarif.

Fava, geleneksel Türk ve Akdeniz mutfaklarının en sevilen mezelerinden biridir. Özellikle iç bakla ve zeytinyağının lezzet uyumuyla hazırlanan bu meze, pratikliği ve sağlıklı oluşuyla dikkat çekiyor. Yemek sofralarınızı süsleyecek bu lezzetli ve pratik fava tarifi için gereken malzemeleri ve yapılış aşamalarını sizler için derledik.

FAVA TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı kuru iç bakla (kabuksuz)
1 baş soğan
½ çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı zeytinyağı

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

TARİF

Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi sabah düdüklü tencere alın, sıcak su ekleyerek 15 dakika kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün. Tekrar sıcak su ekleyin. (bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
Soğanı 4’e bölün ekleyin. Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dakika pişmeye bırakın.
Hafif ılınan baklayı el robotundan geçirin. Pürüzsüz hale getirin. Yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin.
Cam kaba dökerek soğutun, ardından 7-8 saat buzdolabında bekletin.
Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin.

Editör: Haber Merkezi