Misafir ağırlamak bazen stresli olabilir, özellikle ani misafirler için. Ancak bu 4 kaşık unla yapılan börek tarifi ile her zaman hazırlıklı olacaksınız. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, misafirlerinizi etkilemenin en iyi yoludur.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Az malzeme ile kısa sürede lezzetli bir ikram hazırlamak mı istiyorsunuz? Bu çıtır börek tarifi, ani misafirler için ideal çözümünüz olacak. Hazırlaması kolay ve sonuç itibariyle muhteşem!

Mutfakta sihir yapmaya hazır mısınız? Sadece 4 kaşık un ile misafirlerinize sunabileceğiniz çıtır bir börek yapabilirsiniz. Bu tarif ile ani misafirler artık sorun olmaktan çıkacak.

4 KAŞIK UNLA BÖREK TARİFİ

Malzemeler

1 adet pırasa (ince küçük doğranmış)
2 adet patates (rendelenmiş)
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
1 avuç dolusu maydanoz (ince kıyılmış)

Sosu için:

4 tane yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı un
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Nefis Yemek Tarifleri'nden aldığımız tarife göre, pırasaları küçük küçük doğrayın. Pırasaları iyice yıkayın ve süzün.
Patates ve havucu rendeleyin ve suyunu sıkın. Kapya biberi küp küp doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Doğradığınız sebzeleri fırın tepsisinin içine aktarın.
Sosu için; uygun bir kap içerisine yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine un ve kabartma tozu ekleyin. Un toprakları kaybolana olana kadar çırpın.
Sosu doğradığınız sebzelerin üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
İlk aşamada 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
30 dakika sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
İkinci aşamada 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Ani misafirler için pratik, lezzetli ve gösterişli bir çözüm arıyorsanız, bu 4 kaşık unla hazırlanan börek tarifi tam size göre. Az malzeme ile büyük lezzetler yaratabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizin aklını başından alacak. Mutfağınızda bu kolay ve çıtır börek ile her zaman hazırlıklı olun ve misafirlerinizi mest edin. Şimdi bu tarifi deneyin ve mutfakta yarattığınız lezzetlerle herkesi şaşırtın!

Editör: Haber Merkezi