Pratik mutfak sırları arasında yerini alan buzluk böreği ile tanışmaya hazır olun. Hem lezzetli hem de kolayca hazırlanan bu tarif, ani misafirleriniz için kurtarıcınız olacak. İşte adım adım Buzluk Böreği tarifi!

Buzlukta her zaman hazır bekleyen bir lezzetle mutfakta pratikliği ve lezzeti bir araya getirmeye ne dersiniz? Buzluk Böreği, her an misafir ağırlamaya hazır olmanızı sağlayacak. Gelin, bu kolay ve lezzetli tarifi birlikte keşfedelim.

Mutfakta zaman kazandıran pratik çözümler arayanlar için buzluk böreği ideal bir seçenek. Hem hazırlaması kolay hem de lezzetiyle misafirlerinizden tam not alacak. Bu tarif ile buzlukta her daim hazır bir lezzete sahip olacaksınız.

Buzluk Böreği Tarifi

Malzemeler

3 adet büyük boy böreklik yufka
4 orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Tuz

Sosu için;

1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için kullanılacak)
1 şişe maden suyu

Buzluk Böreği Nasıl Yapılır?

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Öncelikle patatesleri soyalım ve güzelce yıkayalım. Patatesleri doğrayıp, tenceremize alalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Tuzunu da ekleyip, yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlamış olduğumuz patateslerin suyunu süzelim ve bir kabımızın içine alalım.
Üzerine tereyağ, karabiber ve tuzunu ekleyip güzelce ezelim.
Dilerseniz en son ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Harcımızı soğuması için bir kenara alalım.
Sosumuz için geniş bir kaseye sıvı yağ, yumurta akı ve 1 şişe maden suyunu ekleyip karıştıralım ve bir kenara alalım.
Yufkamızın 1 tanesini düz bir zemin üzerine alıyoruz ve üzerine bolca sosumuzdan döküyoruz. Fırça yardımıyla her yerine yayalım.
Diğer kalan 2 yufkayı da sırayla üst üste koyalım ve her birinin üzerine bolca sos döküp her yerine yayıyoruz.
Soslama işlemi bitikten sonra yufkamızı önce 4 parçaya daha sonra her bir parçayı 4 parçaya bölelim. Toplamda 16 parçaya ayırmış olacağız. Eğer yufkalarınız küçükse 12 parçada yapabilirsiniz.
Kesmiş olduğumuz yufkalarımızın geniş kısmına patatesli harcımızdan bir miktar koyalım ve kalın bir şekilde saralım.
Sarmış olduğumuz börekleri yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine dizelim.
Üzerine sıvı yağ ile açmış olduğumuz yumurta sarını sürelim.
Önceden ısıtmış olduğumuz 180-190 derece fırında aktı ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen böreklerimizi dilediğiniz gibi servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.

Buzluk Böreği tarifi ile mutfakta pratiklik ve lezzeti bir araya getirdik. Bu tarif, ani gelen misafirler için mükemmel bir çözüm sunuyor. Patatesli iç harcı ve kolay hazırlanan sosu ile bu börek, hem göze hem damağa hitap ediyor. Önceden hazırlayıp buzlukta saklayabileceğiniz bu börek, ihtiyaç duyduğunuzda hızlıca pişirilebilir. Bu lezzetli ve pratik börek tarifiyle, misafirlerinizi her zaman şaşırtmaya hazır olun. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi