Ağlayan pasta, lezzetiyle her zaman göz kamaştırır. Siz de bu enfes tatlıyı evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte, baştan çıkarıcı çikolata lezzetini evinize taşıyacak tarif!

Tatlı bir kaçamak yapmaya hazır mısınız? Bu ağlayan pasta tarifiyle, evde çikolatalı bir lezzet festivali yaratabilirsiniz. Hem kolay hem de enfes bu tarif, tüm çikolata severlerin kalbini fethedecek."

MALZEMELER

Kek hamuru için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için:

1,5 su bardağı soğuk süt

Ara kısmı için:

2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

Üst kısmı için:

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

1 paket çikolata sosu
40 gram bitter çikolata (ya da sütlü çikolata)

TARİF

Önce kek hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz, sütü yağı ilave ediyoruz, kakao ilave ediyoruz, unu kabartma tozunu ekliyoruz.
Büyük boy yada orta boy borcamın altını yağlayıp harcı döküyoruz. 170 derece fırında 35.40 dakika pişiriyoruz. Bir kürdan yardımıyla içini kontrol ediyoruz. Pastaya kürdanı batırıyoruz, yapışmıyorsa pişmiştir.
İlk sıcaklığı çıkan pastaya kürdanla delikler açıyoruz, soğuk sütü üzerine gezdiriyoruz. Krem şantiyi iyice çırpıyoruz köpürtüyoruz, kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Tamamen soğumuş pastanın üzerine eşit yayıyoruz pastayı dolaba kaldırıyoruz. Çikolata sosunu paketin üzerinde ki yazılı şekliyle hazırlıyoruz, kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
İçine çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Çikolata sosa katmasanız da olur. Sosu soğumaya alıyoruz.
Tam soğuyan sosu eşit olarak pastanın üzerine döküyoruz.
Dolapta 4.5 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Ve işte karşınızda, mükemmel ağlayan pasta! Bu basit ve lezzetli tarifle, herkesin hayran kalacağı bir tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz. Çikolatanın yoğun lezzetiyle her lokmada tatmin olacağınız bu pasta, özel günlerinizi daha da özel kılacak. Unutmayın, mutfakta yaratıcılığınızı kullanarak her zaman harika tatlılar yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi