Meclis'in açılmasıyla birlikte emekli maaşlarındaki artış konusu gündeme gelecek. 

Meclis’in açılmasıyla gündeme gelecek düzenleme kapsamında, en düşük emekli maaşı için de bir adım atılması beklentiler arasında.

Milyonlarca emeklinin gözü, Meclis’in açılması ile gündeme gelecek maaş artışına ilişkin yasal düzenlemede. Teklif için son hazırlıklar sürüyor.

Kök Maaşlara Yoğunluk
O çalışmanın ana unsurları da netleşmeye başladı. Zam düzenlemesinde öncelikle kök maaşlara yoğunluk arttı. En düşük emekli maaşının yukarı çekilmesi gündeme gelebilir.

TBMM’de Süreç Başlayacak
7 bin 500 lira olan mevcut uygulamada en düşük emekli maaşının yukarı çekilip çekilmeyeceği çalışmanın tamamlanmasıyla belli olacak. Bu konudaki çalışmalar, tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Kabine toplantısında görüşülecek. Ardından TBMM’deki süreç başlayacak.

Uluslararası İletişim Günleri yuvarlak masa toplantısıyla sona erdi Uluslararası İletişim Günleri yuvarlak masa toplantısıyla sona erdi

Yılbaşına Kadar Meclis’ten Geçmesi Bekleniyor
Meclis’in açılmasına günler kaldı. Bu süre içinde son şekli verilen çalışmanın, yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı’na sunulması beklentiler arasında. Yasal düzenlemenin ekim ayında Meclis gündemine gelmesi, yılbaşından önce de Genel Kuruldan geçerek yasalaşması beklentiler arasında.

Editör: Kubilay Olcan