Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Er’in partinin İl Binası'nda yaptığı açıklamadan sonra CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da ekonomiye ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

Erbakan: 28 Şubatçıların affedilmesinin zamanlaması bize manidar geliyor Erbakan: 28 Şubatçıların affedilmesinin zamanlaması bize manidar geliyor

Mehmet Tahtasız, "Halktan yana olan verdiğimiz bütün kanun tekliflerine AKP ve MHP tarafından red edildi. Çünkü vermiş oldukları sözler var. Petrol ve doğalgaz bulduklarını söylüyorlardı.Doğalgaz faturaları sıfırlandı fakat bunun üç katı vergi ile vatandaşına çay kaşığı ile verdiği desteği kepçeyle geri aldı” dedi.

Tahtasız, “ Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın yararına olan tüm kanun tekliflerini vermeye devam edeceğiz. Sizlerin hakkını aramaya devam edeceğiz. Çiftçilerimiz özelikle Toprak Mahsülleri Ofisi’nden randevu almakta zorlanıyor. Vatandaşımız hastanede randevu almakta zorlanıyor. Kiracıyı ev sahibiyle kavga eder hatta cinayet işler duruma getiren bu hükümet gençlerimize söz vermişti. 10 gb internet bedava olacak, ilk alıkları cep telefonlarından KDV, ÖTV alınmayacak. Bunları hatırlattığımızda millet yararına, halk yararına memleket yararına olan hiçbir şeye evet demediler. Ama sizlerin kesesine göz diken hükümet zam üstüne zam yağdırmaya devam ediyor. Başkanımız açıkladı. Bir gece yarısı selalarla birlikte petrole 6 TL zam yapıldı. Sadece petrole gelen bu zam iğneden ipliğe her şeye zam demek. Saray hükümeti bunu görmüyor. Verdiğimiz kanun teklifine hayır diyor. MHP’ de tabi ki tasdikliyor. Özellikle çok umutlandık Devlet Bahçeli orda emeklilerimize verilen seyyanen olan desteği destekler gibi oldu ama meclis tatil edildi. 10. Ayın ilk haftasına bazı şeyler bırakıldı. Biz buradan  siyaseten uyarıyoruz milletin yararına olan kanun tekliflerinde destek olsunlar ve AKP hükümeti zam politikasından bir an önce vazgeçsin istiyoruz. Kadınlarımız tencereler kaynamıyor diyor. Hükümet dengeleri iyi gözetmeli halktan yana tavırlar alamalı” açıklamasında bulundu.

Editör: İlhami Türksal