Evde restoran kalitesinde midye tava yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, midye tava severler için ideal. İşte adım adım yapılışı ve malzemeler...

MİDYE TAVA TARİFİ VE PÜF NOKTASI

Usta şeflere taş çıkartın: Akdeniz mutfağının vazgeçilmez mezesi Humus tarifi Usta şeflere taş çıkartın: Akdeniz mutfağının vazgeçilmez mezesi Humus tarifi

MALZEMELER

36 adet iç midye
1 su bardağı un (midyeleri bulamak için)
1 su bardağı kızartma yağı
1 su bardağı un + 1 adet bira (bulamaç için)
Tuz

TARİF

Bir kaba unu doldurup ortasına çukur açın ve 1 bardak bira ile içinde un topakları kalmayıncaya dek karıştırın.
Ayrıca bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdırın.
Midyeleri teker teker önce bir tabak içindeki una bulayıp, sonra biralı hamura batırarak kızgın yağın içine atın.
Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın.

Editör: Haber Merkezi