Mercimek köftesi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, kolay yapımı ve doyurucu özelliğiyle bilinir. İşte sizlere adım adım tam ölçülü ve garantili bir mercimek köftesi tarifi sunuyoruz. Hem vejetaryenlerin hem de sağlıklı beslenmeyi sevenlerin favorisi olacak bu tarifi kaçırmayın.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Ev yapımı mercimek köftesi ile sofralarınıza renk katmaya ne dersiniz? Bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunarak, misafirlerinize şık bir sunum yapma fırsatı sunuyor. Mercimek köftesinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz!

Pratik, lezzetli ve sağlıklı bir yemek arayanların tercihi olan mercimek köftesi, adım adım hazırlanışıyla mutfağınızda yeni bir deneyim sunuyor. Bu mükemmel tarif ile mercimek köftesini evde kolayca yapabilir, aileniz ve dostlarınızın beğenisini toplayabilirsiniz.

Mercimek Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak ( tercihe bağlı )
1 küçük demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limon
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimeği güzelce yıkayıp 4 su bardağı suda 30 dk kadar pişiriyoruz.
Mercimekler haşlanıp yumuşayınca ocağın altını kapatıp aynı tencereye üstüne ince bulgurumuzu ekleyip karıştırıyoruz.

Tencerenin kapağını kapatalım bu şekilde biz soğanı kavurana kadar dinlensin.
Tavaya sıvı yağımızı alıp ince kıydığımız soğan ve sarımsakları kavuruyoruz.
Salçalarını da ekleyip biraz da birlikte kavuruyoruz ve tencerede ki mercimek bulgur karışımını geniş bir kaba aktarıyoruz üzerine kavurduğumuz soğanı döküp elimizle iyice yoğuruyoruz.
Yaklaşık 5-10 dk güzelce yoğurduktan sonra üzerine ince kıydığımız maydanozu 1 limon suyunu tuz ve baharatları ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
Tuz ve limon oranı size kalmış tadına bakarak ayarını yapabilirsiniz.
Elimizle şekil verdikten sonra nefis mercimek köftemiz servise hazır.

Mercimek köftesi tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arayan herkes için ideal bir seçenektir. Bu kolay tarif ile evde kısa sürede mercimek köftesi yapabilir, sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Sağlıklı beslenme ve lezzeti bir arada sunan mercimek köftesi ile yemek saatleriniz daha keyifli hale gelecek. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi