Evde lezzetli bir içli köfte yapmaya ne dersiniz? Geleneksel lezzetlerimizden olan içli köfte, özel tarifimizle mutfaklarınıza taşınıyor. Bu tarif, herkesin kolayca deneyebileceği adımlar ve püf noktaları içeriyor.

Misafirlerinizi ağızlarına layık bir lezzetle şımartmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Ev yapımı içli köfte tarifimizle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hem lezzetli hem de pratik bu tarifi kaçırmayın!

Ev yapımı içli köfteyle sofralarınıza şenlik katın. Bu detaylı rehber, adım adım lezzetli içli köfteler yapmanız için gereken her şeyi sunuyor. Başlayalım mı?


İçli Köfte Tarifi

Malzemeler:

Dışı için:

1.5 su bardağı ince köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 su bardağından biraz az un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı soğuk su

İçi için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

300 gr kıyma

3 orta boy soğan

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım demek maydanoz

1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)

Tuz

Pul biber

Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yapılışı:

Soğanları ince ince doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun.

Daha sonra salçayı ekleyin ve 3 dakika daha kavurun. Biraz su ekleyin (içli köftenin yumuşak olması gerekiyor, kuru olmamalı).

Baharatları, tuzu, cevizi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın.

İnce bulguru 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatın. Suyu çekildikten sonra irmik, salça, baharatlar ve tuz ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyerek iyice yoğurun.

Daha sonra una başlayın ve 5 dakika daha yoğurun. Hamur ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamam.

Cevizden biraz daha büyük parçalar alıp baş parmakla ara ara su alarak içi ince bir şekilde açın. İçine kıymalı harcı koyun ve yukarı doğru limon şeklinde uzatın. Hepsine aynı işlemi uygulayın.

Biten içli köfteleri kızgın sıvı yağda kızartın.

Bu ölçülerle yaklaşık 18 adet içli köfte yapabilirsiniz. Yenilecek kısmı kızartabilir, kalanını saklama kabı içinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Not: Haşlamak isterseniz, kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır.

Şimdiye kadar anlattığımız adımları takip ederek, mükemmel içli köftelerinizi hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, geleneksel lezzetleri modern mutfaklara taşıyor ve herkesin evinde deneyebileceği kolaylıkta. İster misafirlerinize ister ailenize sunun, bu lezzetli içli köfteler herkesin beğenisini kazanacak. Mutfağınızda yeni lezzetler keşfetmeye devam edin, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi