Lokanta usulü mor lahananın turşusu yapmak artık evlerde de mümkün! Mor lahananın turşusunu tam kıvamında ve lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz. Bu basit ama etkili tarifle, mor lahananın turşusunu kendi mutfağınızda deneyin.

MOR LAHANA TURŞUSU TARİFİ

Malzemeler

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

1 mor lahana
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm ya da elma sirkesi
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Üzerini geçecek kadar ılık su

Hazırlanışı

1. Lahanayı dörde bölerek ince ince doğrayın. 
2. Üzerine tuz ve limon tuzunu dökerek yoğurmaya başlayın. 10 dakika boyunca mor lahanalar yumuşayana kadar yoğurun.
3. Lahanaları 10 dakika dinlendirin. 10 dakika sonra lahanaların üzerine sirkeyi ve şekeri ekleyerek karıştırın.
4. 34 yıllık lokantacının tarifine göre, lahanaları uygun kaplara aldıktan sonra üzerini geçecek kadar ılık su eklemek gerekiyor. Ilık su mor lahananın daha çabuk fermente olmasını sağlıyor.
5. Lokanta usulü mor lahana turşunuzun kapaklarını iyice kapatarak ters çevirin. 3 gün dinlendikten sonra turşunuz hazır.

Mor lahana turşusunu evinizde lokanta kalitesinde yapabilirsiniz. Bu tarif, geleneksel lezzetleri evde deneyimlemek isteyenler için mükemmel bir fırsat sunuyor. Gizli malzemeler ve özel yöntemlerle hazırlanan mor lahana turşusu, sofralarınızda fark yaratacak. Kolay ve etkili bu tarifle, herkesi etkileyecek lezzetli bir turşu hazırlayın ve lokanta lezzetlerini evinize taşıyın.

Editör: Haber Merkezi