Havuçlu kek, çay saatlerinize tat katacak mükemmel bir seçenektir. Bu basit ve lezzetli tarif ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Lezzetli ve sağlıklı bir tatlı arıyorsanız, havuçlu kek tam size göre. Adım adım bu kolay tarifle, evde mükemmel havuçlu kekler yapın.

Evde havuçlu kek yapmanın sırrı nedir? Bu detaylı rehber ile çay saatleriniz için mükemmel havuçlu kekler hazırlayabilirsiniz.

HAVUÇLU KEK TARİFİ

MALZEMELER

- 3 adet orta boy havuç

- 3 adet büyük boy yumurta

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 2 su bardağı toz şeker

- 2,5 su bardağı un

- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, tarçın

- Yarım çay kaşığı tuz

HAVUÇLU KEK NASIL YAPILIR?

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt ile kaplayın.

Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Toz şekeri ekleyin ve iyice çırpın. Sıvı yağı ekleyin ve karışımı tekrar çırpın. Rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.

Unu, kabartma tozunu, tarçını ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin. Karışımı spatula veya kaşıkla karıştırın.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Hazırlanan karışımı yağladığınız veya yağlı kağıtla kapladığınız kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kürdan veya bıçak testi yaparak yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Kürdan veya bıçağa batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Havuçlu kek, hem lezzeti hem de besleyici değeri ile çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu kolay tarifi deneyerek, sevdiklerinizle birlikte mükemmel tatlı anları yaratın. Deneyin ve tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi