Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Evde mercimek köftesi yapmak düşündüğünüzden daha kolay ve keyifli. Bu basit ve doyurucu tarif ile her yaştan insanın seveceği lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz. Mercimek köftesi, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek sunuyor.

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mercimek köftesi, bu tarifle sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Hem pratik hem de doyurucu olan bu tarifi denemek için ihtiyacınız olan her şey burada.

Misafirlerinizi etkilemek ve sofralarınıza farklı bir tat katmak istiyorsanız, mercimek köftesi yapımı tam size göre. Sadece birkaç basit malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu köfte, herkes tarafından sevilecek.

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber

TARİF

Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır
Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.

Mercimek köftesi tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı değerlendirebilir, sağlıklı ve lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz. Hem kolay hazırlanışı hem de doyurucu oluşuyla mercimek köftesi, farklı damak zevklerine hitap eden bir tarif sunuyor. Bu pratik tarifle, misafirlerinizi şaşırtacak ve sofralarınızı süsleyecek köfteler yapabilirsiniz. Mercimek köftesi, her sofraya uygun ve her yaştan insanın seveceği bir lezzet olarak, mutfaklarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Şimdi bu leziz tarifi deneyin ve ailenizi ve misafirlerinizi bu enfes lezzetle tanıştırın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi