Üzümlü Kek nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan kolay tarif Üzümlü Kek nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan kolay tarif

Beyran çorbası, kemikli kuzu eti ve baharatların muhteşem uyumuyla sizi ısıtacak bir lezzet. Bu özel tarifle, Anadolu'nun kayıp lezzetlerini sofranıza getirin.

Kış mevsiminin vazgeçilmezi beyran çorbası, hem lezzetli hem de besleyici. Gaziantep'in meşhur çorbasını evde yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada.

Beyran çorbası ile sofralarınıza sıcak bir dokunuş katın. Kemik suyunun şifası ve baharatların lezzetiyle, bu tarif kış aylarının favorisi olmaya aday.

Beyran Çorbası Tarifi

MALZEMELER

1 kg. kemikli kuzu eti (gerdan ve incik)
2 litre su (kuzu etini haşlamak için)
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Kuzu etini genişçe bir tencereye alarak üzerine suyu ekleyin. Orta-kısık ateşte, harlı bir şekilde kaynatmadan pişirmeye başlayın.
Et pişerken su üzerine köpük birikecektir. Bir kevgir veya kepçe yardımıyla devamlı olarak bu köpüğü temizleyip kemikli et suyunun temiz kalmasını sağlayın. Etler iyice yumuşayıp kemikten ayrılmaya başlayıncaya dek haşlamaya devam edin. Tercihen en az 3 saat, vaktiniz varsa 6-8 saat kadar kısık ateşte pişirin.
Bu sırada pirinçleri bir kaseye alarak üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15-20 dakika kadar bu şekilde bekletin. Ardından bir miktar tuz ve 1,5 su bardağı su ilave ederek pişirmeye başlayın, suyunu çekince ocaktan alın ve kenara ayırın.
Etler piştikten sonra suyunu süzün. Etleri bir kenara alıp didiklemek için ayırın. Suyu tekrar tencereye dökün. Et suyunun sıcak kalması için servis etmeden önce orta-kısık ateşte bırakın, içine tuzunu ekleyin.
Servis ederken pirinci ve didiklenmiş etleri kaselere bölüştürün. Sarımsakları döverek püre haline getirin ve bir kaseye alıp üzerine çok az et suyu ekleyerek açın. Ardından sarımsağı da kaselere bölüştürün.
Pul biberi de kaselerin içine paylaştırın. Acı tattan hoşlanmıyorsanız pul biberi azaltabilirsiniz. Ardından ocakta kaynamış olan sıcacık et suyunu kepçeyle kaselere paylaştırın. Üzerine karabiber serpiştirerek servis edin.

Beyran çorbası, lezzetiyle soğuk kış günlerinde sizi ısıtacak, geleneksel Türk mutfağının unutulmaz tatlarından biridir. Bu tarifle, Gaziantep'in bu meşhur çorbasını evinizde kolayca hazırlayabilir, sevdiklerinizle birlikte sıcacık bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti keşfedin!

Editör: Haber Merkezi