Misafirlerinizin 'Bu ne lezzet!' dediği o şerbetli revaniyi yapmak aslında düşündüğünüzden daha kolay. Kıvamında şerbeti ve yumuşacık kekiyle, revani tatlımız sofralarınıza şenlik getirecek.

Revani, şerbetli tatlılar arasında hepimizin gönlünde ayrı bir yere sahip. Ama herkesin dilindeki o 'tam kıvamında' sırrı ne? İşte, kuru kalmayan, şerbeti tam çeken revani tarifimizle bu sırrı siz de çözeceksiniz.

Tam ölçülü revani tarifi

Hamur İçin:

3 adet yumurta

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

2 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

İsteğe bağlı olarak üzeri için ceviz

Şerbeti İçin:

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Yarım yemek kaşığı limon suyu

Servis Önerisi:

Vanilyalı dondurma

Revani Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın. Karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın ve yaklaşık 15 dakika boyunca ara sıra karıştırarak kaynatın.

15 dakika sonra limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Şerbetinizin kıvamını kontrol etmek için bir damlasını tırnağınıza damlatıp elinizi ters çevirdiğinizde damlanın akıp akmadığını gözlemleyin.

Eğer akıyorsa, şerbet hazır demektir. Şerbetin soğuması için kenara bırakın.

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri alın. Karışımı yaklaşık 4-5 dakika boyunca beyazlaşana ve köpürene kadar çırpın.

Ardından sırayla yoğurdu ve sıvı yağı ekleyin, birkaç dakika daha çırpmaya devam edin.

İrmiği eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın.

Unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin, tekrar karıştırın.

Hazırladığınız harcı yağladığınız büyük bir fırın kabına dökün ve önceden ısıttığınız 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin. İsterseniz üzerine ceviz ekleyebilirsiniz.

Revaniyi fırından çıkarın ve ilk sıcaklığının çıkması için yaklaşık 4-5 dakika dinlendirin.

Ardından soğumuş olan şerbeti revaninin her tarafına eşit şekilde dökün. Revani iyice soğuduğunda, üzerine vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Revani Tatlısının Püf Noktaları

Revani tatlısını mükemmel bir şekilde hazırlamak için dikkate almanız gereken bazı püf noktaları vardır. İşte revani tatlısının püf noktaları:

Şerbetin Kıvamı: Revani tatlısının en önemli bileşenlerinden biri şerbetidir. Şerbetin kıvamı tatlıyı lezzetli kılacaktır. Şerbeti kaynattıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15 dakika daha kaynatın. Şerbeti olmuş gibi anlamak için bir damlasını tırnağınıza damlatın; eğer damla yayılmadan duruyorsa, şerbet hazır demektir.

edinmiş bir tatlıdır. Şerbetin kıvamından irmiğin tazeliğine kadar birçok detayın mükemmel uyumu ile hazırlanan bu tatlı, sofralarınızın yıldızı olacak. Önerdiğimiz püf noktaları ve adım adım tarifimizle, artık kuru revani derdine son! Şimdi mutfağınızın kapılarını açın ve bu geleneksel lezzeti en iyi şekilde yapmanın ayrıcalığını yaşayın. Unutmayın, en iyi revani, şerbetini tam kıvamında tutan ve sevgiyle yapılan revanidir. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi