Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti patatesli börek yapımı sandığınızdan daha kolay. Adım adım takip edeceğiniz bu tarif ile mis gibi böreklerinizi hazırlayabilir, sevdiklerinize lezzet şöleni sunabilirsiniz.

Mutfağa girdiğinizde yaratıcı olmanın ve lezzetli yemekler yapmanın ne kadar keyifli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugünkü sırrımız, herkesin bayılacağı patatesli böreklerde gizli. Hazırsanız, bu lezzet yolculuğuna çıkmaya başlayalım.

Sabah uyandığınızda evi saran o mis kokulu böreklerin hayalini kurmuyor musunuz? Bu hayali gerçeğe dönüştürmek için ihtiyacınız olan tek şey, adım adım anlattığımız bu patatesli börek tarifi.

Patatesli Börek Malzemeleri

Patatesli börek için:

2 adet yufka
5 adet orta boy patates
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam toz kırmızı biber

Börek sosu için:

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

2,5 yemek kaşığı kadar yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı su
1 paket kabartma tozu

Üstü için:

1 çay bardağı süt
Çörek otu veya susam

Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Patatesli börek yapılışı için öncelikle patateslerimizi soyalım ve yıkayalım. Ardından bir kabın içerisine rendeleyelim.
Rendelenen patatesleri avucunuza alarak iyice sıkın ve patateslerin suyunun çıkmasını sağlayalım.
Suyunu sıkmış olduğumuz patateslerin içerisine baharatları ekleyelim.
İyice karıştıralım, artık iç harcınız hazır.
Börek için sos hazırlamaya başlayalım.
Bir kabın içerisine sos için gerekli olan; yoğurt, sıvı yağ, tuz, su, kabartma tozunu kabımıza ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
Yufkamızı tezgâha güzelce yayalım. Her bir yufkayı 8’e bölelim. Ardından fırça yardımıyla börek sosunu yufkaların üzerine sürelim.
Hazırladığımız patatesli harcı yufkaların üzerine güzelce yerleştirelim.
Yufkamızı rulo şeklinde yuvarlayalım. Ardından gül böreği şekil vermek için içe doğru kıvıralım.
Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız börekleri tek tek koyalım.
Tüm yufkaların bitmesinin ardından kalan börek sosunun içerisine süt koyalım ve karıştıralım.
Böreklerin üzerine bu sosu fırça yardımıyla sürelim. Üzerine çörek otu veya susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Patatesli böreklerimizi 30 dakika pişirelim.
Börekler piştikten sonra ılık olarak servis edelim.
Patatesli böreğiniz hazır.

Patatesli börek, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Hazırlaması eğlenceli ve sonucu itibarıyla oldukça tatmin edici olan bu börek, misafirleriniz için de harika bir seçenek olacaktır. Sunumunu yaparken yanına demlediğiniz çayın ve yeşilliklerin eşlik etmesi, bu lezzeti daha da unutulmaz kılacaktır. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi