Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Evinizi mis gibi börek kokusuyla dolduracak, herkesin bayılacağı bir tarif arıyorsanız, Sodalı Dilim Börek tam size göre!

Misafirperverliğinizi göstermenin ve komşularınızla güzel anlar paylaşmanın zamanı geldi. İşte karşınızda Sodalı Dilim Börek tarifi!

Sodalı Dilim Börek, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Bu tarifi deneyin ve komşularınızı lezzetin doruklarına çıkarın!

Malzemeler:

6 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
400 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
½ çay bardağı yoğurt

Tarif:

Böreğin sosunu hazırlamak için, bir karıştırma kabında yumurta, yoğurt, eritilmiş tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı iyice karışana kadar çırpın.
Üzerine beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yufka katlarını açın ve her bir yufkanın üzerine hazırladığınız iç harçtan ince bir tabaka sürün.
Bir sonraki yufkayı üstüne serin ve aynı işlemi tekrarlayın. Bu şekilde tüm yufkaları kullanana kadar devam edin.
Yufkaları sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin.
Hazırladığınız ruloyu üç eşit parçaya kesin. Her bir parçayı streç filmle sarın ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkardığınız böreği dilimleyerek pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine dizin. Artan böreği buzdolabı poşetine koyarak saklayabilirsiniz.
Böreğin üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın ve böreğin üzerine sürün.
Fırını önceden 200 dereceye ısıtın ve böreği fırına verin. Yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin, börek üzeri kızarana kadar.
Fırından çıkardığınız böreği 10 dakika kadar dinlendirin ve sıcak servis yapın.

Sodalı Dilim Börek tarifi ile komşularınızı kendinize hayran bırakın ve evinizi mis gibi kokularla doldurun. Bu basit ama etkileyici tarif, herkesin mutlaka denemesi gereken bir lezzet. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi