Pratik ve lezzetli bir börek tarifi arayanlar için, ıspanaklı gül böreği mükemmel bir seçenek. Bu tarifle, kısa sürede harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

Ispanaklı börek, sofraların vazgeçilmezi. İster bir öğle yemeği için, ister misafirlerinize özel bir sunum yapmak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

Kalabalık misafir sofraları için ideal olan ıspanaklı börek tarifi, hem pratik hem de göz alıcı. İşte bu lezzetli ve şık böreği hazırlamanın yolları...

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

7 adet yufka

İç Harcı İçin;

5 yemek kaşığı sıvı yağ

 1 adet büyük boy soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

 1,5 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1,5 kilogram kadar ıspanak

Yufkalara sürmek için;

1 çay bardağı sıvı yağ Üzeri için;

1 adet yumurta

Çörek otu

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Hazırlanışı

1.Öncelikle böreğimizin iç harcı için 5 yemek kaşığı sıvı yağı alalım.

2.Doğranmış 1 adet büyük boy soğanı ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım

3.Kavrulan soğana 1 yemek kaşığı domates salçası, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim.

 4.Daha önceden doğrayıp haşladığımız 1,5 kilogram kadar ıspanağı da tavaya alalım. Ispanakları da 5 dakika kavuralım.

 5.Ispanaklı iç harcını güzelce kavurduktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

6.Şimdi böreklerimizi sarma aşamasına geçebiliriz. Bunun için üst üste yerleştirdiğimiz 7 adet yufkayı ortadan ikiye keselim. "D" şeklinde 14 tane yufka elde edelim.

7.Yufkalardan bir tanesini alarak tezgaha serelim ve üzerine sıvı yağdan fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürelim. Tüm yufkalara sürmek için yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağ yeterli gelecektir.

 8.Soğuyan iç harcından bir miktar olarak yufkanın üzerine gelişigüzel serpiştirelim.

9.İç harcını da güzelce yaydıktan sonra rulo şeklinde saralım ve kendi etrafında dolayarak gül şeklini verelim.

10. 1 adet yufkayı daha hazırlayalım. Ardından ilk hazırladığımız gül şeklindeki yufkayı tepsinin ortasına yerleştirip diğer yufkayı da etrafına dolayalım.

11.Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım ve kendi etrafında dolayarak tepsiye yerleştirelim 12.Böreğimizin üzerine bir fırça ile güzelce çırpılmış 1 adet yumurtayı sürelim. Son olarak üzerine bolca çörek otu serpelim.

13.Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim. 14.Fırından alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilediğiniz boyutta dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Ispanaklı börek tarifi, hem göze hem de damağa hitap eden mükemmel bir seçenek sunuyor. Kolay adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizin beğenisini kazanacak ve mutfakta geçirdiğiniz zamana değer katacak. Ispanaklı böreğin lezzetli iç harcı ve şık sunumu ile mutfakta yaratıcılığınızı sergileyin. Unutmayın, lezzetli yemekler hazırlamak sadece teknik beceri değil, aynı zamanda bir sanattır. Bu tarif ile mutfakta sanatınızı konuşturun ve her yemeği özel bir anıya dönüştürün. Afiyet Olsun...

Editör: Haber Merkezi