Patatesli gül böreği, her yemek menüsünün yıldızı olmaya aday. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, lezzeti ve sunumuyla misafirlerinizi etkileyecek. İşte adım adım patatesli gül böreği yapımı...

Misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunmak istiyorsanız, patatesli gül böreği yapımı ile mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun. Bu basit ama etkileyici tarif, patatesin ve baharatların uyumunu göz alıcı bir şekilde sunuyor.

Evde kolayca yapabileceğiniz ve lezzetiyle herkesi büyüleyecek bir tarif arıyorsanız, patatesli gül böreği ideal bir seçim. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu özel börek, görünümüyle de sofranızın yıldızı olacak.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Malzemeler

2 adet yufka
4 adet haşlanmış ezilmiş patates
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
göz kararı kimyon,karabiber,tuz ,pul biber
6 dal kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
göz kararı üzeri için susam,çörek otu
göz kararı zeytinyağı

Hazırlanışı

Patates, soğan, biber, maydanoz ve baharatları karıştırın.

Yufkayı 4 parçaya bölün. Fırça ile yoğurtlu, sıvı yağlı karışımdan sürün. Geniş olan kısmına iç malzemeden biraz yerleştirin ama uç kısımlarından biraz boşluk bırakın.(Çok fazla malzeme koymayın.)

Uçları açık kalacak şekilde sarın. Sonrada uç kısmından bükerek diğer ucu alttan geçirip sabitleyin.

Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan yoğurtlu,yağlı karışımdan sürüp çörek otu ve susam serpin. 180 derecede kızarana kadar pişirin. 

Patatesli gül böreği, misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz şık ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Patates ve baharatların mükemmel uyumu, bu böreği kahvaltılardan akşam yemeklerine her öğün için uygun hale getiriyor. Tarifimizi deneyerek, sofralarınızı lezzetli ve görsel bir şölene dönüştürebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi