Pratik mutfak sırlarından biri olan milföy hamuru, kıymalı börek yapımını çocuk oyuncağına dönüştürüyor. Bu tarifle, klasik börek yapımını unutun ve pratikliğin keyfini çıkarın.

Milföy hamuru kullanarak, kısa sürede ağızda dağılan kıymalı börekler yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, herkesin kolayca uygulayabileceği adımlarla dolu.

Pratik ve lezzet dolu bir tarif arayanlar için milföy hamuru ile kıymalı börek yapımı, mutfakta geçirilen süreyi kısaltmanın yanı sıra damak zevkini de tatmin ediyor.

Malzemeler

10 adet kare milföy
1 kase un (milföy açmak için)
1 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
30 gr susam ve çörekotu
200 gr kıyma
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber, tuz, pul biber ve fesleğen
1/2 demet kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

Kıymayı tavaya alıp pişirin. Kıyılmış soğanları, biberleri ekleyip soteleyin. Salçayı ekleyin ve iyice ezin. Baharatları ekleyin. Ocaktan alın.

Biraz soğuduğunda kıyılmış maydanozları ekleyin. Oda sıcaklığındaki milföyleri alın. 5 tanesini elinizle birleştirip hamur haline getirin. Un ile servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Bıçakla önce 4 eşit parçaya sonra da 8 parça olacak şekilde kesin. İç malzemeyi yerleştirip uçlarını kapatıp sarın. Diğer 5 milföy içinde aynı işlemi yapın.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüp çörek otu ve susam serpin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derecede milföyler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Püf Noktası

Üzerine yumurta yerine 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı sıvı yağ da kullanabilirsiniz.

Kıymalı milföylü börek tarifi, yoğun günlerde ya da ani misafirlerde imdadınıza yetişecek pratikliği ve lezzeti ile ön plana çıkıyor. Bu tarif sayesinde, hamur açma derdi olmadan kısa sürede lezzetli börekler yapabilir, sevdiklerinize sunabilirsiniz. Pratik mutfak sırları arasında yer alan bu tarifi deneyerek mutfakta geçirdiğiniz süreyi kısaltın, lezzeti ikiye katlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi