Komşularınızın kapınızı çalmasına neden olacak cevizli fındıklı kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu lezzetli ve bayatlamayan kurabiyeler, çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday. İşte adım adım cevizli ve fındıklı kurabiye yapımı...

Ceviz ve fındığın kıyır kıyır buluşmasıyla, evde yapabileceğiniz enfes kurabiyeleri keşfedin. Bu tarif, çay saatlerinizi tatlandıracak ve komşularınızı hayran bırakacak. Cevizli ve fındıklı kurabiye yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Yiyenler bu tatlıyı unutamayacak! Muhteşem Ağlayan Pasta tarifi Yiyenler bu tatlıyı unutamayacak! Muhteşem Ağlayan Pasta tarifi

Evinizde tatlı bir aroma yaratmaya ne dersiniz? Ceviz, fındık ve kuru üzümle zenginleştirilmiş bu kurabiye tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem kolay hem de bayatlamayan bu kurabiye için ihtiyacınız olan her şey burada.

Cevizli Fındıklı Kurabiye Malzemeleri

200 gram tereyağı
50 gr pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 kaşık sirke
400 gr un
Kabartma tozu
½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
Bir çay bardağı kuru üzüm
Yumurta akı
Ceviz ve fındık kırığı

Cevizli Fındıklı Kurabiyenin Tarifi

Hamur yoğuracağınız kaba tereyağı, pudraşekeri, sıvıyağ, yumurta sarısını ve sirkeyi koyup güzelce karıştırın
Daha sonra kabartma tozunu ilave edin ve unu azar azar karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Kulak memesi kıvamındaki hamurun üzerine kuru üzüm, ceviz ve fındık kırıklarını dökün ve hamurunuz ile iyice karışmasını sağlayınız.
Bu işlemin ardından hamuru tezgâh üzerine alın yaklaşık 1 cm kalınlığında açın   
Açmış olduğunuz hamurun üzerine yumurta akını bir fırça yardımıyla sürün geri kalan fındık ve ceviz kırıklarını üzerine serpin.
Sonra bir rulet yardımıyla yoksa bıçakta olabilir istediğiniz biçimde şekil vererek dilimleyin
Dilimlediğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra ile birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin
Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına kurabiye tepsinizi sürün 15 dakika kadar pişirin
Kurabiyelerinizi soğuk olarak servis edin. 

Bu kıyır kıyır cevizli fındıklı kurabiye tarifi, çay saatleriniz için mükemmel bir eşlikçi olacak. Lezzetli ve bayatlamayan bu kurabiyeleri yapmak sadece birkaç basit adım gerektirir. Deneyin ve komşularınızın bu eşsiz tat için kapınıza dayandığını görün! Her ısırıkta, ceviz ve fındığın bu mükemmel uyumunu tatmin edici bir şekilde hissedeceksiniz. Afiyet olsun!