Kadınbudu köfte, aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir seçim! Az yağlı ve lezzet dolu bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacaksınız.
Ev yapımı kadınbudu köfte tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu basit ve lezzetli tarif ile köfte yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
MALZEMELER
Köftesi için;
600g köftelik kıyma (az yağlı)
1 adet iri kuru soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Köfteleri bulamak için;
1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
1/2 (yarım) çay bardağı buğday unu
1 yumurta
Kızartmak için;
2-3 su bardağı sıvı yağ
TARİF
Kıymayı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun.
Kıymayı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.
1 dk. kadar kavurup sonrasında kıymayı soğumaya bırakın.
Diğer yandan pirincinizi haşlayın.
Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.
Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcını yoğurun.
En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
Kızartma aşamasında, yağı derin kızartma tenceresine alın.
Köftelere iri oval şeklini verin. Köfteleri, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızgın yağda kızartın.