Sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız, Kadınbudu Köfte tarifi tam size göre!

Sofralarınızda fark yaratın! Kadınbudu Köfte, damak zevkinizi zirveye taşıyacak tarif ve ipuçlarıyla sizi bekliyor!

Kadınbudu Köfte Tarifi

Malzemeler

600 gram az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 fincan pirinç
1 çay kaşığı limon
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Köfte harcı için;

Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı buğday unu
1 adet yumurta

Kızartmak için;

2 buçuk su bardağı sıvı yağ

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?

Kıymayı ikiye bölün. Yarısını yanmaz tavaya alın. Üzerine 2-3 kaşık su ilave edin ve kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra rendelenmiş soğanları ilave edin. Soğanı eklemeden önce mutlaka suyunu sıkın. Bu şekilde yaklaşık 1 dakika kadar kavurma işlemine devam edin ve ardından ocağı kapatarak malzemelerin soğumasını bekleyin.
Bu işlem bittikten sonra pirinci haşlayın ancak tamamen haşlanmamış olsun çünkü yoğurma sırasında pirinçler parçalanabilir. Bu nedenle pirinçlerin biraz diri olması gereklidir.
Fellah köftesi tarifinin bu aşamasında ise bir yoğurma kabına diğer malzemeleri almak olacak. Soğumuş kıymayı, diğer çiğ kıymayı ve haşlanmış pirinci kaba aktarın. Üzerine baharatları ekleyin ve yumurtayı ilave edin.
Elde ettiğiniz köfte harcını iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz harcın üzerini kapatarak buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin.
2 saat sonra buzdolabından çıkarın ve köfteleri elinizle şekillendirin. Köftelerin oval ve iri olmasına özen gösterin.
Köfteleri un ve galeta unu karışımına daldırın. Ardından çırpılmış yumurta kasesine bulayın.
Önceden ısıttığınız kızgın yağa köfteleri yerleştirin. Altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Kadınbudu köfteler servise hazır.
Afiyet olsun.

Editör: Ulaş Odabaş