Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli sporcu ile güldüren diyalogu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli sporcu ile güldüren diyalogu

Son olarak, Samsun'da yaşayan ve Amasya'daki tarlasına çalışmaya giden 58 yaşındaki Münir Ateş, evine döndüğünde boynunda bir kene buldu. Ateş, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvurarak kenenin sağlık görevlileri tarafından çıkarılmasını sağladı.

"Amasya'daki bahçemize gittim. Eve geldim. Ben de et beni olduğu için oğluma gösterdim. Oğlum da sağlıkçı olduğu için kene olduğunu söyleyince hastaneye geldik" diyen Ateş, şu anda sağlık durumunun takip edildiğini belirtti.

KKKA hastalığı, özellikle Amasya, Tokat, Çorum ve Sivas çevresinde her yıl nisan ve ekim ayları arasında görülüyor. Son bir ayda dört kişinin hayatını kaybetmesi, kene ısırıkları konusundaki farkındalığı ve önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.

Uzmanlar, kenelere karşı alınacak önlemler konusunda uyarılarda bulunuyor. İnsan vücuduna tutunan kenelerin bireyler tarafından çıkarılmaması ve derhal bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği belirtiliyor. Bu tür durumların ihmal edilmesi durumunda, KKKA hastalığı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kene ısırıklarının yol açabileceği sağlık sorunları konusunda toplumun daha fazla bilgilendirilmesi ve farkındalığın artırılması gerektiği düşünülüyor. Bu konuda yapılan çalışmalar ve alınan önlemler, halk sağlığının korunması açısından büyük önem taşıyor.

Editör: İhlas Haber Ajansı