Lezzetli ve doyurucu bir yemek mi arıyorsunuz? Kızartmanın zararlarından uzak dururken, mücverden vazgeçmek istemiyorsanız, fırında mücver tam size göre! Hem hafif hem lezzetli bu tarifi denemeye ne dersiniz?

Mücver yaz aylarında fresh tadıyla en sevilen yiyeceklerden olsa da kızartma hem kokusu hem zararları nedeniyle her zaman tercih edilemiyor. Fırında mücver tarifi ise hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı oluyor. Fırında mücver nasıl yapılır merak ediyorsanız bu fırında mücver tarifine göz atabilirsiniz.

Fırında mücver sağlıklı tarifler arayanların yardımına koşuyor. Doyurucu ve lezzetli olan bu fırında mücver tarifini herkesin denemesi gerekiyor.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

MALZEMELER

2 adet orta boy kabak (Kabak dışında dilediğiniz sebzeyle de mücver yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak; havuç, patates, karnabahar, mısır, ıspanak, kara lahana, semizotu, bezelye, pırasayı deneyebilirsiniz.)
2 yumurta
3 yemek kaşığı buğday unu veya beyaz un (tamamen size kalmış)
2 yemek kaşığı beyaz peynir (dilerseniz lor peynir de kullanabilirsiniz)
1 tutam dereotu
1 orta boy taze soğan
1 çay kaşığından biraz az karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

TARİF

Öncelikle seçmiş olduğunuz sebzenizi minik minik doğramakla işe başlayın (Bu tarifte sebzemiz kabak). Eğer daha az zamanda yemeğinizi afiyetle yemek istiyorsanız robotta çekebilirsiniz.
Ardından sebzenin içine minik minik doğradığınız soğanları ekleyin.
Bir kase içerisine kabakları ve soğanları alıp tuz ekleyerek iyice karıştırın.
Baharatları, dereotunu ve peyniri de bu kaseye ilave edin.
Daha sonra yumurtayı ekleyin.
Elekten geçirmiş olduğunuz unu da ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.
Karıştırdığınız malzemeleri bir fırın tepsine dökün.
180 derece fırında üzerleri ve kenarları kızarana kadar pişirin.

Fırında mücver tarifi, kızartmanın ağır yağlarını ve kokusunu sofralarınızdan uzak tutarak, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu tarifi deneyerek, hem kendinize hem de sevdiklerinize hafif ve doyurucu bir öğün sunabilirsiniz. Yaz aylarınızı bu enfes lezzet ile taçlandırın!

Editör: Haber Merkezi