Çamaşır ve kurutma makineleri hayatı büyük oranda kolaylaştırırken, henüz ütüyü zahmetsiz yapacak bir mekanizma tam anlamıyla geliştirilmedi. O nedenle sevsek de sevmesek de ütü yapmak için saatlerimizi harcıyoruz, merak etmeyin ütü yapmayı pratikleştirecek yöntemler de mevcut. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, ütü yaparken hissedilen zahmet azaltılmaya çalışılmaktadır.

Konya Selçuklu'da 'Paldır Güldür Şov' kaldığı yerden Konya Selçuklu'da 'Paldır Güldür Şov' kaldığı yerden

Daha Kolay Ütüleme İçin Yedi İpucu
Ütü yapmak çoğu zaman can sıkıcı bir durum haline geliyor. Buna karşı kolay bir ütü yapmak için bazı yöntemler yer alıyor. Bunlar; 
Giysilerin kurumasını beklemeyin, ütüleme işlemine başlamadan önce, çamaşırlarınızın tamamen kurumadan nemliyken ütülemek en iyi sonucu sağlıyor. Çamaşırlarınızı kurumaya bıraktıktan sonra kontrol edin ve ütülemeye başlamadan önce tamamen kurumasını beklemeyin.
Konforlu bir ütü için hazırlanın, ütü işlemine başlamadan önce ütü masanızın yüksekliğini omuzlarınızı yormayacak ve rahatça çalışabileceğiniz şekilde ayarlayın. Ütüye su ekleyin ve ütü masasının kenarına temiz bir mutfak havlusu asarak ütünün tabanının temiz olup olmadığını kontrol edin.
Çamaşırları sıralayın, çamaşırlarınızı giysinin bakım etiketinde belirtilen sıcaklığa göre sıralayın. Her zaman en düşük sıcaklığı gerektiren giysilerle başlayın. İpek gibi hassas ve az ısı gerektiren kıyafetleri önce ütüleyebilir, kot kumaştan yapılan giysileri ise en son ütüleyebilirsiniz.
Doğru sıcaklığı seçin, ütünün sıcaklığını, ütüleyeceğiniz giysiye göre ayarlamayı unutmayın. Buhar fonksiyonunu açın. Eğer kıyafetin bakım etiketi yoksa, öncelikle düşük sıcaklıkta içten ütüleme yapmayı deneyin. Sıcaklık çok yüksek olduğunda, çamaşır ütüye yapışabilir veya kıyafette deformasyon oluşabilir.
Ütüleme sıralaması, gömlekleri ütülerken, önce yaka kısmından başlayın. Yaka uçlarının dışından içeri doğru ütülerseniz, yakanın kırışmasını önlemiş olursunuz. Yaka ve manşetlerin arkasını da ütülemeyi unutmayın. Daha sonra kollara geçin. Kolu düz tutmanızı kolaylaştırmak için koltuk altından gelen dikişi tutun. Kolları ütüledikten sonra sırt ve omuz bölgesine, ardından ön ve arka kısma geçin.
Daha kolay ütüleme için bu ipuçlarını uygulayarak, giysilerinizi daha hızlı ve daha az çaba harcayarak ütüleyebilirsiniz.

Ütü bakımı önemli!
Ev eşyalarımızdan biri olan su ütüleri, günlük hayatta sıklıkla kullanılan pratik aletlerdir. Buhar elde etmek için su kullanan ütülerin içinde zamanla kireçlenme oluşabilir. Kireçlenme, ütünün performansını düşürebilir ve hatta zarar verebilir. Bu nedenle, ütünüzü düzenli olarak temizlemek önemlidir.