Ayva tatlısı, kış aylarının vazgeçilmez tatlılarından. Bu lezzetli ve pratik tarif ile ayva tatlısını evinizde kolayca hazırlayarak, ailenizi ve misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. İşte adım adım ayva tatlısı yapımı!

Evinizde lezzetli bir kış tatlısı yapmaya ne dersiniz? Ayva tatlısı, hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarif ile ayva tatlısını pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

AYVA TATLISI TARİFİ!

MALZEMELER

* 2 tane büyük boy ayva
* 8 çorba kaşığı kadar toz şeker
* 1 su bardağı kadar su
* Yarım çay bardağı kadar vişne suyu
* 1 tane çubuk tarçın
* 5 tane karanfil
* Yarım limonun suyu

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Servisi için:

* 100 gram kaymak
* 1 çorba kaşığı kadar toz antep fıstığı

TARİF

Ayva tatlısı tarifi için ilk olarak hazırlıklara ayvaların kabuklarının soyup ortadan ikiye keserek başlamak gerekiyor. Sonrasında ayvalar, kararmamaları için limonlu suyun içerisine kabukları ile beraber yerleştiriliyor. Ayva çekirdekleri ise daha sonra kullanılmak üzere bir kenara alınıyor.
Devamında ayva tatlısı yapımı için geniş bir tencere alınıyor ve ayvalar tek sıra halinde tencereye diziliyor. Her bir ayvanın üstüne ise toz şeker ilave ediliyor. Sonrasında su, ayva çekirdekleri, limon suyu, ayva kabukları ve malzeme listesindeki baharatlar tencerenin içerisine aktarılıyor. Tencere ocağa alınıyor ve orta ateşte, içerisindeki su kaynayana kadar ayvalar pişiriliyor.
Su kaynadıktan sonra vişne suyu da ilave ediliyor ve tencerenin kapağı kapatılarak ocak kısık ateşe alınıyor, tatlı pişmeye bırakılıyor. Ortalama bir saatin ardından suyunu iyice çekmiş ve renk almış ayvalar bir bıçakla kontrol ediliyor. Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alınıyor ve dinlenmesi için bekletiliyor. Bir süre bekletilen ayvalar servis tabağına aktarıldıktan sonra üstüne tencerede kalmış olan şerbetinden de biraz gezdiriliyor. Üstüne ya da yanına kaymak konulup, üzerine de toz Antep fıstığı gezdirilerek soğuk ya da ılık şeklinde servis ediliyor.

Editör: Haber Merkezi