Börek severler, mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? Tavada börek tarifi, peynirin ve yufkanın muhteşem uyumunu, pratik bir şekilde mutfaklarınıza taşıyor.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz tavada börek, misafirlerinizi şaşırtacak ve ailenizi mutlu edecek bir tarif. Hem pratik hem de lezzetli bu börek ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürün.

Sofralarınızı zenginleştirecek ve damaklarınızda unutulmaz izler bırakacak tavada börek tarifi için hazır olun. Bu kolay ve lezzetli tarif ile mutfakta geçirdiğiniz her anın keyfini çıkarın.

TAVADA BÖREK NASIL YAPILIR?

MALZMELER

4 adet yufka

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı süt

1 adet yumurta

Bir yemek kaşığı soda

50 gram beyaz peynir

30 gram kaşar peynir

YAPILIŞI

Sıvıyağ, süt ve sodayı karıştırın.

Bir meze nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Bir kez tadınca vazgeçemeyeceğiniz Nuraniye Mezesi tarifi Bir meze nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Bir kez tadınca vazgeçemeyeceğiniz Nuraniye Mezesi tarifi

Yanmaz bir tavayı yağlayıp ilk yufkayı serin.

Arasına hazırladığınız karışımı sürün. Ardından çok az kaşar rendeleyin.

İkinci yufkayı koyun onu da yağlayın ancak bu kez arasına beyaz peynir ve kaşarı karıştırarak koyun.

Üzerine bir yufka daha serin onu da yağlayın. Çok az kaşar serpiştirin.

Daha sonra son yufkayı koyun yağlayın içe doğru katlayın.

Ocağın altını kısık ateşte açın.

Ağır ağır pişsin. Yönünü çevirip diğer tarafında pişmesini sağlayın.

Tavada börek yapmak, hem pratiklik hem de lezzet arayanların tercihi olmalı. Bu tarif ile evde hızlıca ve kolayca börek yapabilir, sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatabilirsiniz. Tavada börek, özellikle yoğun günlerde veya ani misafirler için mükemmel bir seçenek. Bu lezzetli ve pratik tarifi deneyerek, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha verimli ve keyifli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi