Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve her lokmada unutulmaz bir tat bırakacak bademli kartopu kurabiye tarifi ile tanışın. Bu leziz kurabiyeler, hem çocuklarınızın hem de misafirlerinizin favorisi olacak.

Mis gibi limon ve badem aromasıyla mutfakta lezzetli bir büyü yaratmaya ne dersiniz? Pudra şekeri ile kaplanmış bu kartopu kurabiyeler, hem yapımı eğlenceli hem de sonuçları lezzetli bir deneyim sunuyor.

Çay saatlerinizi tatlandıracak ve her ısırıkta lezzet şöleni yaşatacak bir tarif arıyorsanız, bademli ve limonlu kartopu kurabiye tarifimiz ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Sadece 45 dakikada hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, soğuk kış günlerinizi ısıtacak.

Aklınızı başınızdan alacak: Ağızda dağılan Gerçek Browni tarifi Aklınızı başınızdan alacak: Ağızda dağılan Gerçek Browni tarifi

Kartopu Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

200 gr Un
225 gr oda sıcaklığında  tereyağı
24 gr (3 kaşık) mısır nişastası
tuz
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 adet limon kabuğunun rendesi
1 vanilya
80 gr küçük küçük doğranmış badem

Üzeri için

1,5 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı:

Un, nişasta ve tuzu uygun bir kapta karıştırın.
Başka bir kapta tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini  iyice çırpın. Limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve doğranmış bademleri ekleyin.
Karışımın üzerine unlu karışımını ekleyerek karışana kadar çırpınve hamur haline getirin. Hamuru streç filme veya temiz bir beze sararak 45 dakika buzdolabında dinlendirin.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. .
Dinlenmişi hamuru çıkartıp yumurta dan biraz küçük parçalar kopartın ve eliniz ile yuvarlayın aralarda boşluk bırakarak yağlı kağıt serili tepsilere dizin.
180 derecede ısttığınız fırına tepsilerinizi sürün ve 15-20 dakika pişirin.
Fırında çıkan kurabiyeler ilk ısısını atınca pudra şekeri koyduğunuz bir kaba kurabiyeleri aktarın pudra şekerine iyice bulayın ve soğumaya bırakın.
Soğumuş kurabiyeleri bir daha pudra şekerine bulayın ve soğuk servis edin.

Kartopu kurabiye tarifimiz ile çay saatleriniz artık daha renkli ve lezzetli geçecek. Badem, limon ve pudra şekerinin eşsiz uyumu ile hazırlanan bu kurabiyeler, hem görsel hem de tat olarak sizi büyüleyecek. Kolay hazırlanışı ve unutulmaz lezzeti ile bu kurabiyeler, herkesin favorisi olacak. Deneyin ve bu kışı kartopu kurabiyelerin tatlı sıcaklığı ile ısıtın.

Editör: Haber Merkezi