Zerdaçalın antioksidan özellikleriyle zenginleştirilmiş mercimek çorbası, sağlık ve lezzeti bir arada sunar. Bu kolay tarif, herkesin evinde rahatlıkla yapabileceği bir seçenek sunuyor.
ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 büyük boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Soğanı ve patatesin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Sarımsağı ezdikten sonra mercimekleri yıkayarak süzün. Derin bir tencerede tereyağını erittikten sonra zeytinyağı, soğan, patates ve sarımsağı ekleyin. 5 dakika boyunca kavurun. Kavurma işleminin sonunda su ve zerdeçalı da ekleyerek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak baharatlarını ekleyin ve çorbanızı blenderdan geçirerek süzün.
Afiyet olsun!