Sağlıklı beslenmenin önemi kış aylarında daha da artarken, ev yapımı kış çorbası ile hem lezzetli hem de besleyici öğünler hazırlamak mümkün. Vitamin ve mineral açısından zengin bu çorba, soğuk hava şartlarına karşı vücudu güçlendiriyor.

Soğuk kış günlerinde sıcacık bir çorba ile içinizi ısıtmaya ne dersiniz? Pratik ve lezzetli kış çorbası tarifi ile sofranıza sağlık ve lezzet katacaksınız. Bu tarif, kış aylarında vücut direncinizi artırmak için ideal bir seçenek.

Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan sıcacık çorbalar, vücut direncimizi artırırken bizi soğuk hava şartlarına karşı koruyor. Kış çorbası ile sofranıza hem sağlık hem de lezzet katın. İşte adım adım kolay kış çorbası yapmanın yolları...

Kış Çorbası Tarifi

Malzemeler

Bir buçuk litre sıcak su
İki çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
Bir yemek kaşığı tereyağı
Üç dal pırasa
İki tane patates
İki tane havuç
İki tane domates
Bir tane soğan
Bir tane kereviz
Üzerine iki yemek kaşığı krema

Kış Çorbası Yapılışı

İlk olarak kereviz, havuç, domates, pırasa, patates ve soğanı iri parçalar şeklinde doğrayın.

Sebzeleri tencereye aktarın.

Yağları ilave edip sebzeleri kavurun. Üstüne sıcak suyu ve baharatları ekleyip pişirin.

Bir kere yediğinizde vazgeçemeyeceğiniz lezzet: Tuzlu Kavanoz Kurabiyesi tarifi Bir kere yediğinizde vazgeçemeyeceğiniz lezzet: Tuzlu Kavanoz Kurabiyesi tarifi

Sebzeler yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.

Ardından blender ile karışımı pürüzsüz hale getirin. Çorbayı kaselere pay edin.

İsteğe göre krema ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Kış çorbası tarifi ile soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, vitamin ve mineral açısından zengin, sağlıklı bir seçenek hazırlamış olacaksınız. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, kış çorbasını kolayca hazırlayabilir ve soğuk kış akşamlarını sıcacık bir atmosferle geçirebilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte bu besleyici ve lezzetli çorbanın tadını çıkarın. Kış sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu çorbayı deneyin ve soğukları lezzetle yenin!

Editör: Haber Merkezi