Ev yapımı portakal reçeli, mis kokusu ve benzersiz tadıyla kahvaltıların yıldızı olmaya aday. Bu tarifimizde, portakal reçelinin acı olmaması için nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve kabuksuz portakal reçeli yapımını sizlerle paylaşacağız. İşte detaylar...

Portakal reçeli, kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri. Peki, bu lezzeti evinizde nasıl yakalayabilirsiniz? Bugün sizlere, kabuksuz portakal reçeli yapımının püf noktalarını anlatıyoruz. Ev yapımı reçelin farkını hissedeceksiniz!

Kahvaltılarınıza farklı bir tat katmak isterseniz, ev yapımı portakal reçeli tam size göre. Kabuksuz ve lezzetli bir reçel yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi bu tarifte bulacaksınız. Hadi, lezzetli bir başlangıç yapalım!

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Malzemeler

3 adet portakal
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
½ limon suyu

Tarifi

Portakalları yıkadıktan kabuğunu rendeliyoruz. Acılık vermesin diye beyaz kısmını incecik soyuyoruz. Rendelediğimiz portakal kabuklarını atmak yerine kek gibi tariflerde kullanmak için ayırabilirsiniz. Reçelimizde kullanmayacağız.
Bütün olarak portakalları tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup 10 dk kadar kaynatıyoruz. Suyunu süzüp soğuk suya tutuyoruz.
Su ve şekeri başka bir tencereye koyuyoruz. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ediyoruz.
Süzdüğümüz portakalları ortadan ikiye ayırıyoruz ve orta kısmındaki beyaz kısmı çıkartıyoruz. Küp şeklinde doğradıktan sonra koyulaşan şerbete ekliyoruz.
Tahta kaşık ile dibinin tutmaması için karıştırıyoruz. Köpükleri kevgir ile temizliyoruz.
Portakallar şeffaflaşıp kıvamı yeterince koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz.
Ocaktan alıp ılıklaşmasını bekliyoruz. Ilıklaştıktan sonra kavanozlara dolduruyoruz.
Kavanozun üst kısmında yarım boşluk bırakıyoruz ve yeni bir kavanoz kapağı ile reçel kavanozunun ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapatıyoruz.
Serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza ediyoruz. Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır.

Ev yapımı portakal reçeli, kahvaltılarınızı tatlandıracak harika bir seçenek. Kabuksuz ve doğru şekilde hazırlanmış bu reçel, mis kokusu ve lezzetiyle sizi büyüleyecek. Portakal reçelinin bu basit ama etkili tarifiyle, kahvaltılarınızı daha da özel kılabilirsiniz. Daha fazla lezzetli tarif için takipte kalın!"

Editör: Haber Merkezi