Lahana sarması, kış döneminin en popüler yemeklerinden biri olup, yumuşacık dokusu ve doyurucu lezzetiyle bilinir. Ustalık isteyen bu yemeği kolayca yapmanın yollarını keşfetmeye hazır mısınız? İşte size adım adım kolay lahana sarması tarifi...

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Kış aylarında sofralarımızı süsleyen lezzetli lahana sarması, hazırlanışıyla bazen zorlayıcı olabilir. Ancak bu tarif ile lahana sarmasını kolayca yapabilir ve ailenizi bu lezzetle şımartabilirsiniz. Gelin, bu kolay yönteme birlikte göz atalım.

Lahana sarmasının iç harcında kullanılanlar yöreden yöreye değişiklik gösterebiliyor. Bakalım bizim tarifimizde sarmanın iç harcına neler ekleniyor? İşte lahana sarması yapımının tüm detayları ve kolaylık sağlayan püf noktaları...

LAHANA SARMASININ İÇ MALZEMELERİ

1 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı bulgur

1 adet büyük boy soğan

Yarım demet maydanoz

2 adet domates rendesi

1,5 yemek kaşığı salça

1'er tatlı kaşığı kimyon ve karabiber

2 tatlı kaşığı kuru nane

Yarım tatlı kaşığı pul biber

3 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı zeytinyağı

LAHANA SARMASININ İÇ TARİFİ

Öncelikle zeytinyağını tavaya dökün.

Ardından yemeklik doğradığınız soğanı, pembeleştikten sonra da pirinç ve bulguru ekleyin.

Biraz kavurduktan sonra salçayı ekleyip güzelce karıştırın.

Salçayı da yeterince kavurduktan sonra sıra geldi baharatlara.

Tuz ve baharatları yedirdikten sonra 1,5 su bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.

TARİFİ

Lahanayı kolayca sarmak için çiğ halde ve yapraklarını soymadan kesmelisiniz.

Lahanayı 3 eşit parçaya ayırın.

Daha sonra her bir parçayı da 3 eşit parçaya bölün. Böylece lahana 9 farklı parçaya ayrılmış olacak.

Orta parça kare, kenar parçalar ise üçgen benzeri bir şekil alıyor.

Ardından lahana yapraklarını sıcak su içerisinde 2-3 dakika boyunca, yani sertliğini kaybedinceye dek pişirin.

Yapraklar yumuşadıktan sonra hazırladığınız iç harcından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Yapraklara önceden şekil verdiğiniz için sarmanın ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız.

Lahana sarmasının kenarlarını yaprak sarması gibi kapatmak zorunda değilsiniz. Bunun yerine kenarları açık bırakıp yan yana ve sıkıca tencereye yerleştirirseniz sarmalar dağılmadan pişer.

Sarmaların üzerini hafif geçene kadar kaynar su ekleyin ve pişmeye bırakın.

Lahana sarması, kış aylarının en gözde lezzetlerinden biri olarak sofralarınıza şenlik katacak. Bu pratik ve lezzetli tarif ile lahana sarmasını kolayca yapabilir ve ailenizi bu eşsiz lezzetle şımartabilirsiniz. Evde lahana sarması yapmanın püf noktalarını takip ederek, kış akşamlarınızı lezzetle doldurabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi