Yumuşacık bir kek yapmanın hayali mi kuruyorsunuz? Puf puf kabaran ve ağızda dağılan bir kek için bulut kek tarifimiz tam size göre. Bu tarif ile kek yapmanın keyfini çıkarın ve tüm püf noktalarını öğrenin.

Herkes bu tatlıyı konuşacak! Mükemmel Vişneli Brownie tarifi Herkes bu tatlıyı konuşacak! Mükemmel Vişneli Brownie tarifi

Misafirlerinizi etkilemek ve beş çayınızı unutulmaz kılmak için mükemmel bir kek tarifi arıyorsanız, bulut kek tam da aradığınız lezzet. İşte adım adım yumuşacık kek yapmanın sırları.

Kek yapmak bazen zor olabilir, ama doğru tarif ve tekniklerle herkes mükemmel kekler yapabilir. İşte bulut kek tarifi ile kek yapmanın incelikleri ve garantili sonuçlar için ipuçları.

BULUT KEK TARİFİ

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
3 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Kalıbı yağlamak için;
Tereyağı

TARİF

Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından üzerine süt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Elenmiş un, vanilya kabartma tozu ve karbonatı da ekledikten sonra malzemelerimiz karışana kadar tekrar çırpalım.
Kek hamuruz hazır hale geldikten sonra kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım ve harcımızı kalıbımıza boşaltalım.
Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen kekimizi servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Bu aşamada kekinizi fırından aldıktan sonra dinlendirmeniz çok önemli. Aksi halde kekiniz sıcak olduğu için ters çevirdiğinizde parçalanabilir.
Hazırladığımız sünger kekimizi dilimleyelim ve servis edelim.

Editör: Haber Merkezi