Havuçlu cevizli kek, her zaman favoriler arasında yer alır. Ancak tarçın eklediğinizde, bu klasik tarif bambaşka bir boyuta taşınıyor. İşte, her yudumunda sonbaharın izlerini taşıyan bir kek yapmanın sırları.

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Sağlıklı ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, havuçlu cevizli tarçınlı kek sizin için mükemmel bir seçim. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle mest eden bu kek, tüm ev halkını mutlu edecek.

Kek yapmak, bazıları için meditasyon gibidir. Eğer siz de bu işi seviyorsanız ve yeni tarifler arıyorsanız, havuçlu cevizli ve tarçınlı kek tarifimiz tam size göre. Adım adım bu lezzetli keki yapmaya hazır olun.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. :)
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.

Havuçlu cevizli tarçınlı kek, her yaş grubundan insanın seveceği türden bir tatlı. Özellikle havuç ve cevizin sağlık açısından faydalarını düşündüğümüzde, bu keki gönül rahatlığıyla tüketebiliriz. Tarçın ise lezzete lezzet katıyor. Bu tarifi deneyerek siz de mutfakta harikalar yaratabilir, sevdiklerinizle birlikte tatlı sohbetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi