Gelin adayları ve yeni evliler için mükemmel bir tatlı: Hira tatlısı. Kayınvalide ziyaretlerinde çayın yanında sunabileceğiniz bu tatlı, herkesin beğenisini toplayacak. İşte lezzetli hira tatlısının yapılışı...

Evde pratik ve lezzetli bir şerbetli tatlı yapmanın yolu hira tatlısından geçiyor. Bu tatlıyı ilk kez tadan herkesin aklını başından alacak. İşte hira tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları...

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Lezzetli bir hira tatlısı yapmanın püf noktalarını öğrenmek için doğru yerdesiniz. Bu enfes tatlı, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra, her tatlı severin favorisi olacak. İşte tarif ve dikkat edilmesi gerekenler...

Hira tatlısı tarifi

Malzemeler

½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 adet portakal kabuğu rendesi veya limon kabuğu

Dışı için;

İrmik

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Süslemek için;

Hindistan cevizi ya da toz antepfıstığı

Hira tatlısı tarifi

Tatlımızın şerbeti hazırlamakla başlayalım.
Uygun bir tencereye şekeri ve suyu alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım.Hiraatlısının en önemli özelliği şerbetinin kaynamamış olmasıdır.
Yoğurma kabımıza yoğurdu, sıvıyağı, yumurtayı alıp, güzelce karıştıralım.
Ardından içine rendenin ince kısmı ile rendelediğimiz portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesini ve irmiği ekleyelim ve iyice karıştıralım.
Karışımımızın üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim.
Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak şekil verelim.
Yuvarladığımız hamurumuzu irmiğe bandıralım her tarafına eşit gelecek şekilde bulayalım.
Yağlanmış fırın tepsisine ya da uygun bir borcama dizelim.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 20 - 25 dakika pişirelim.
Fırından çıkardığımız tatlımı ilk sıcaklığını çıktığında üzerine şerbetimizi gezdirelim.
İyice şerbetini çeken tatlılarımızı servis tabağına alalım.
Tatlımızın üzerini hindistancevizi ya da toz antepfıstığı ile süsleyelim.

Hira tatlısı, şerbetli tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Hem kolay yapılışı hem de enfes lezzeti ile bu tatlı, özel günlerinizde ve misafir ağırlamalarınızda vazgeçilmeziniz olacak. Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tatlı, damakları şenlendirecek. Şimdi siz de bu tarifi deneyin ve tatlı sofralarınızı zenginleştirin! Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi