Dağaşan, "İşçi ve memur arasında, ikramiye ve tediyelerle birlikte 23 bin TL ’ye karşılık; memur maaşları ortalama 12 bin aralığında kalmıştır. Bu durum Devlet Memurlarında ciddi tepkilere neden oldu." dedi.

Temmuz ayında kamu görevlilerine yapılacak olan rutin zamların yanı sıra, "refah payı"nın da verileceği ifade edilmişti. Dağaşan, bu "refah payı"nın oranının büyük önem kazandığını belirtti ve "Ortalama memur maaşlarını, en az işçi maaşları seviyesine çıkarmayan, hiç bir oran veya seyyanen tutar, kamu görevlilerinin infialini durduramaz." ifadelerini kullandı.

Dağaşan, kamu görevlilerinin maaş ve özlük hakları konusundaki infialinin sorumlusunun 12 yıllık yetkili sendika olduğunu belirtti. Kamu görevlilerinin, infial ve tepkilerini yetkili sendikaya ifade etmesi gerektiğini dile getirdi.

"Kamu görevlileri, kendilerini bu duruma düşüren, yetkili etkisiz sendikaya hala destek vermekte, tepki göstermemektedir." diyen Dağaşan, Türk Büro-Sen'in yetkili sendika olmasa da yetkiye en yakın sendika olduğunu belirtti.

Kayseri Şeker Meclisi toplandı Kayseri Şeker Meclisi toplandı

Dağaşan, kamu görevlilerinin durumunun değişebilmesi için "kurt'la kuzuyu yiyip, çobanla ağlaşanları" masadan uzaklaştırması gerektiğini ifade etti.

Haber Merkezi

Editör: Ulaş Odabaş