Kahvaltıda bir değişiklik yapmaya ne dersiniz? Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu krep börek tarifi, ailenizin yeni favorisi olacak!

Pratik ve lezzetli bir kahvaltılık arayanlar, doğru yerdesiniz! 15 dakikada hazırlayabileceğiniz bu krep börek tarifi ile sabahları daha enerjik başlayın.

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Hem hızlı hem de doyurucu bir kahvaltı mı istiyorsunuz? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz, herkesin bayılacağı krep börek tarifimiz!

Krep Börek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
6 yemek kaşığı zeytin yağ
2,5 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan

İçi için;

Kaşar rendesi

Üzerine sürmek için;

Soğuk tereyağ

Krep Börek Tarifi

Genişçe bir kaseye yumurta, zeytin yağı, süt, tuz alınıp çırpılıp un ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılıp ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenerek karıştırılır.
Tava bir fırça yardımıyla hafifçe yağlanıp bir kepçe krep hamurundan eklenip arkalı önlü pişirilir. Tüm hamur bu şekilde pişirilir.
Böreği hazırlamak için bir tane krep tavaya alınıp her yerine gelecek şekilde kaşar rendesi serilip başka bir krep üzerine kapatılıp kısık ateşte arkalı önlü ısıtıp tereyağ ile her iki yüzü de yağlanıp sıcak servis edilir.
Tüm krepler bu şekilde hazırlanarak pişirilir.

Krep börek tarifimizi deneyerek kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın. Bu kolay ve lezzetli tarif, tüm ailenizin beğenisini kazanacak ve kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi