Ekmek yapımı düşündüğünüzden daha kolay! Bu basit minik ekmek tarifiyle, kahvaltılarınızı taze ve lezzetli ekmeklerle zenginleştirin.

Kahvaltının vazgeçilmezi taze ekmek artık evinizde! Bu pratik minik ekmek tarifiyle, her sabahınızı taze ekmekle başlatın.

Evinizde çıtır çıtır minik ekmekler yaparak, kahvaltılarınıza lezzet katın. Bu tarif, sabah rutininizin en sevilen parçası olacak.

MİNİK EKMEK TARİFİ

Malzemeler

200 mililitre ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3.5 su bardağı un

20 dakikada hazır: Efsane Mayasız Poğaça tarifi 20 dakikada hazır: Efsane Mayasız Poğaça tarifi

Yapılışı

Yoğurma kabına ılık su ve mayayı koyup karıştırın.
Tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 5 dakika mayalandırın.
Elenmiş unu ekleyin ve yoğurun.
Önceden ısıtıp söndürdüğünüz fırında 40 dakika mayalandırın.
Tezgaha alıp üzerine un serptiğiniz hamuru yoğurun ve 8 parçaya ayırın.
Ekmeklerinize şekil verin ve tepsiye dizin.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika daha mayalandırın.
Ekmeklerinizin üzerine fırçayla su sürün ve mısır unu serpiştirin.
Keskin bir bıçakla ekmeklerinizin üzerine çizik atın.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Evde minik ekmek yapmak, kahvaltılarınızı daha da lezzetli hale getirecek. Bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Taze ekmeklerinizle, sabahlarınızı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Şimdi bu tarifi deneyin ve kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın!

Editör: Haber Merkezi