Bu mayasız bazlama tarifi, sabah saatlerindeki koşturmacada kahvaltıyı atlamamanızı sağlayacak. Hem pratik hem de lezzetli bir başlangıç için deneyin.

Kahvaltı sofralarınıza taze bir soluk getirecek bu 10 dakikalık mayasız bazlama tarifi, hem hızlı hem de oldukça lezzetli. Yoğurtlu ve yumuşacık bazlamalar için işte tarif...

Yoğurt, su ve un ile hazırlanan bu hızlı ve kolay mayasız bazlama tarifi, sabah kahvaltılarınızı pratik bir şekilde zenginleştirecek. Herkesin bayılacağı bu lezzeti kaçırmayın.

MAYASIZ BAZLAMA TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Krep Pasta tarifi: Birkaç basit malzemeyle mükemmel tatlı! Krep Pasta tarifi: Birkaç basit malzemeyle mükemmel tatlı!

Yoğurt su ve tuz derin bir kaseye alınarak çırpma teliyle karıştırılır ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Toparlanan hamur iki eşit parçaya bölünür ayrı ayrı silindir şekli verilerek küçük parçalara bölünüp her bir beze yuvarlanır ve yuvarlanan bezelerin kurumaması için üzerleri örtülür.
Her bir bezenin üzeri hafif unlanıp elle hafifçe bastırılır merdaneyle çok inceltmeden açılır. Yanmaz yapışmaz tava ile orta ateşte ısıtılır.
Açılan bazlama hamurları güzel kabarması ve içlerinin tam pişmesi için sık sık çevrilerek pişirilir.
Bazlamalar piştiğinde üzerine tereyağ sürerek servis edebilirsiniz.

Mayasız bazlamalar, kahvaltı sofralarınızı hem pratik hem de lezzetli bir şekilde zenginleştiren mükemmel bir seçenek. Yoğurtlu ve yumuşacık dokusu ile bu tarif, sabahları daha özel hale getirecek. 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu basit ama etkili tarif ile kahvaltılarınızı daha keyifli ve doyurucu hale getirebilir, aileniz ve sevdiklerinizle lezzet dolu anlar geçirebilirsiniz. Bu tarifi deneyen herkesin bayıldığı mayasız bazlamalar, kahvaltı rutininizin yeni favorisi olacak.

Editör: Haber Merkezi