Yeşil kabak çorbası, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal. Nane, dereotu ve kabakla hazırlanan bu eşsiz çorba, herkes tarafından sevilecek.

Yeşil kabak çorbası ile sofralarınıza renk katın! Bu lezzet dolu tarif, klasik çorbalara yeni bir alternatif sunuyor ve her türlü yemeğin yanında harika bir seçenek oluşturuyor.

Sağlıklı ve lezzetli bir çorba tarifi arıyorsanız, yeşil kabak çorbası mükemmel bir seçenek. Bu basit ve lezzetli tarif, yemek davetlerinizde konuklarınızı etkileyecek.

MALZEMELER

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

2 adet orta boy kabak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
3 su bardağı süt
3-4 dal dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
Üzeri için:
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Tereyağı ve zeytinyağını tencereye aldıktan sonra unu ekleyin ve un pembeleşip kokusu çıkana dek kavurun.
Kavurduğunuz una bir çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmamasına özen gösterin.
Suyunu da ekledikten sonra kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başlayınca güzelce yıkayın, irice doğradığınız kabakları içine atın ve kabaklar yumuşayan dek pişmeye bırakın.
Kabaklar yumuşayınca çorbanızı ateşten alın ve el blenderı yardımı ile pürüzsüz bir hale getirin.
İçine baharatlarını ve incecik doğradığınız dereotunu da ekleyip karıştırın.
Servis ederken üstüne tereyağında kızdırdığınız toz kırmızı biberi ekleyin ve servis edin

Bu yeşil kabak çorbası tarifiyle, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunmuş olacaksınız. Taze kabağın eşsiz lezzeti, tüm yemeklerin yanında mükemmel bir eşlikçi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin! Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi