Dün akşam Ahmet Çörekçi Paşa’mla yaklaşık 20 dakika süren telefon görüşmesi yaptık.

Ahmet paşamla sohbet etmek beni çok mutlu ediyor. Ahmet ağabey, bu sene Osmancık’a gidemediği için Osmancık’ı ve Osmancık’lıları çok özlemiş.

vesileyle bütün Osmancık’lılara selamlarını iletmemi rica etti.

Pandemi nedeniyle yaklaşık bir senedir Osmancık’lılar toplantısı yapamıyoruz. Her gün Osmancık’tan ve Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış çocukluk ve gençlik arkadaşımla yaptığım telefon görüşmeleri beni kesmiyor.

Bu yüzden bugün sanal âlemde Osmancık’lılar toplantısı yaparak mutlu olmak istiyorum.

Bu günkü toplantımıza, Ahmet Çörekçi Paşa, Servet Çatal, Selim Çatal, Mahmut Karslı, Yakup Eken, Dr. Yüksel Bildirgen, Hicran Bıçakçı, Necati Özdemir, Erol Evren, Prof. Dr. Güngör Evren, Dr. İsmail Gökgöz, Emrullah Elverici, Hayati Ünvermiş, Mehmet Şahiner, Mehmet Haykır, Dursun Cankara, Enver Göktürk, Fazlı Kurşun, Mehmet Solak, e.Albay Oktay Özden, Mithat Karabilecen, Faruk Helvacı, Hasan Küçük, Şahin Keçeci, Ekrem Uyar, Lütfü Gözübüyük, Hasan Akyüz ve Mehmet Türkçü katıldılar. (29/12/2018 )

Toplantıda ilk sözü alan Ahmet Çörekçi paşam, “ Arkadaşlar, Osmancık’tan ayrılalı yaklaşık 65 sene olduğu için çoğunuzu tanımakta ve hatırlamakta zorlanıyorum.

Bu yüzden Mehmet Özata kardeşim sizleri bana tek tek tanıtacak.” dedi.

Tanıtım bittikten sonra, hepimiz Ahmet Paşamın Osmancık ve Çorum lisesi anılarıyla askerlik anılarını ilgi ve sevgiyle dinledik ve kendisini yürekten alkışladık.

Daha sonra söz alan Selim Çatal, toplantıya Tuzla’dan tam 2 saatte geldiğini anlattı.

Fransızca öğretmeni eşi Servet hanım, Osmancık’lılar toplantısına bayanların katılmamasını yadırgadığını ve bir dahaki toplantıya eşlerinde katılmasını rica etti.

Mahmut Karslı ağabey söz alarak, Amerika’da ve İngiltere’de yaşayan kızlarını ve torununu çok özlediği anlattı.

Yakup Eken, Osmancık’ta yaşayan ağabeyleri İskender ve Mustafa Eken’i anlattı.

Dr. Yüksel Bildirgen rahmetli babası Burhanettin Bildirgen’in Osmancık’ta yaklaşık 10 sene öğretmenlik yaptığını söyledi.

Öğretmen Hicran Bıçakçı ve Necati Özdemir Osmancık anılarını anlatarak hasret giderdiler. Prof. Dr. Güngör Evren ve Erol Evren, babalarının Osmancık’ta 1944-1946 yıllarında sağlık memurluğu yaptığını anlattılar.

Dr. İsmail Gökgöz, yıllardır Yeşilköy İnternational hastanesinde doktorluk yaptığını, oğlu Emre’nin Youtuberlik yaptığını, kızı KBB uzmanı İrem Gökgöz’ün de Haseki hastanesinde çalıştığını anlattı.

Emekli öğretmenler, Fazlı Kurşun, Emrullah Elverici, Hayati Ünvermiş, Lütfü Gözübüyük, Şahin Keçeci ve Mehmet Şahiner’de öğretmenlik anılarını anlatarak toplantımızı renklendirdiler. E. Albay Oktay Özden, Hasan Küçük ve Enver Göktürk’de askerlik anılarını anlatarak muhabbetimize ayrı bir hava kattılar.

Mehmet Haykır, Dursun Cankara, Mithat Karabilecen, Ekrem Uyar, Mehmet Türkçü Mehmet Solak, Faruk Helvacı ve Hasan Akyüz’de Osmancık’ta unutamadıkları ilginç anılarını bizlerle paylaşarak gönüllerimizi fethettiler.

Güncel haber, Osmancık Derman eczanesi sahibi Mustafa Boyvat kardeşimizin kızından Alp adlı bir torunu olmuş. Boyvat sülalesini tebrik eder, Alp’e sağlıklı ve uzun ömür dileriz.

BAADDİN FIKRALARI

1—Unutma, sana ışık tutanlara sırtını dönersen göreceğin tek şey kendi karanlığındır.

2—Çocuktum, anneme, “ Ağaca çıkacağım yardım et.” dedim. “Başkasının çıkardığı yerden inemezsin, düşersin.” dedi. Bunu hiç unutmadım. Ne kadar doğru olduğunu büyüyünce anladım.

3-- Ağzımız ve burnumuz insan vücudunun gümrük kapılarıdır. Gümrük kapılarını kontrol altına alırsak mikroplara ve virüslere vize uygulamış oluruz. Maske, mesafe ve hijyen, gümrük kapılarımızı % 100’e yakın korur. Canımızı koruyalım.

çok sevin, gülün, birlikte eğlenin ki, beraber eğlendikleri ilk adamın peşinden gitmesinler.

5—Hayatta her şey olabilirsin. Fakat önemli olan hayatın içinde insan olabilmektir.

4 Aralık 2020 / Mehmet Özata