Bu birliğin neden kurulduğunu açıklayan İnoğlu, Türkiye'deki ekonomik adaletsizliğe dikkat çekti.

Osmancık Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı koltuğu çocukların oldu Osmancık Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı koltuğu çocukların oldu

Halil İbrahim İnoğlu, dünyanın %1'inin nüfusunun %63'ünün kontrolündeki zenginliklerin, geri kalan %99'un elindeki zenginliklerin yalnızca %37'sine denk geldiğine işaret etti. Bu nedenle, milyonlarca insanın açlıktan öldüğü bir dünyada zengin bir yerden bahsedilemeyeceğini belirtti.

Aynı durumun Türkiye için de geçerli olduğunu söyleyen İnoğlu, 20 yıllık AK Parti iktidarında dünyadaki sömürü çarkının bir prototipinin hayata geçirildiğini iddia etti. İnsanların yoksullaştırılarak ülkenin kolay lokma haline getirildiğini savunan İnoğlu, rakamların da bunu açıkladığını belirtti.

"Türkiye’de en zengin 13 kişinin serveti 38.5 milyar dolar ve 44 milyon insanımızın toplam serveti ise 39 milyar dolardır. Yani 13 kişinin serveti, nüfusumuzun yarısının toplam servetinden daha fazladır" diyen İnoğlu, ülkenin zenginlerinin, yoksulların toplam servetinden daha fazla paraya sahip olduğunu ifade etti.

İnoğlu'nun açıklamaları, Türkiye'deki ekonomik adaletsizlik sorununa ve hükümetin yoksulları daha da fakirleştiren politikalarına dikkat çekti. Bu durum, Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir araya gelerek bu sorunlara çözüm bulmak için birlikte hareket etmelerinin nedeni olarak gösteriliyor.

Haber Merkezi