2023-2024 Eğitim öğretim yılına toplam 618 öğretmen, Temel Eğitimde 5035, Ortaöğretimde 2145, Özel eğitimde 28 olmak üzere toplamda 7208 öğrenci ile başlandığının altını çizen Makineci, “Temel Eğitim, Ortaöğretim ve Özel Eğitim Öğrenci Taşıma İhalelerini tamamladık sözleşmeleri imzaladık. Temel Eğitimde; Köy ve Köyaltı diye tabir ettiğimiz 55 yerleşim yerinden 30 araç ile 6 Taşıma merkezi okula 435 öğrenci,

Ortaöğretimde Damatoğlu civarından ( Ambar köy, Çengele, Temence, Toprak Sanayii vb. )  2 araç ile 4 Taşıma merkezi okula 30 Öğrenci, Özel Eğitimde de merkez ve köyler dahil 55 adresten 5 araç ile 7 taşıma merkezi okula 55 öğrenci olmak üzere toplamda 520 öğrenci taşıma yoluyla eğitime erişmektedir. Taşımalı öğrencilerimizin öğle yemeklerini 4734 sayılı Kamu İhale kanunun 3/e istisnalar maddesi kapsamında Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesin' den temin edeceğiz. Taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan öğrencilerimizin tamamına sıcak öğle yemeği yedireceğiz.
İlçemizde bulunan 6 pansiyonumuzda tüm hazırlıklar tamamlanmış, öğrencilerimizin iaşe ve barınmasına yönelik gerekli tedbirler alınmış, Tüm Pansiyonlarımıza Nöbetçi Belletici Öğretmen görevlendirmeleri tamamlanmıştır.

Sevgili öğrenciler! Yaz tatili süresince, Ailelerinizle birlikte zaman geçirdiğinizi, kitaplarla dostluğunuzu devam ettirdiğinizi ve yaz kurslarına katılarak eksiklerinizi tamamladığınızı ve yeni öğretim yılına hazır olduğununuz biliyoruz. Bu öğretim yılına Ortaöğretim ve Ölçme ve Değerlendirme ilkelerinde yeniliklerle giriyoruz. Biz de İlçemizde her kademede tüm hazırlarımızı tamamladık. Ders kitaplarınız ve yardımcı kaynaklarınız masalarınızın üzerinde hazır. Sizleri bekliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimin her alanında yeni eğitim öğretim yılına hazırız.

Osmancık Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı koltuğu çocukların oldu Osmancık Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı koltuğu çocukların oldu

Bu vesile İlköğretim haftanızı kutluyor, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilçemize, ülkemize ve tüm eğitim paydaşlarımıza hayırlara vesile olmasını ve her alanda başarılı bir yıl olmasını diliyorum.
İyi dersler değerli öğretmenlerimiz, iyi dersler sevgili öğrenciler…” dedi.