İftar sofralarınızı zenginleştirecek enfes bir lezzet: İzmir Köfte. Bu özel tarif ile iftarlarınızı taçlandırın ve sevdiklerinizle unutulmaz anlar yaşayın.

Ev yapımı İzmir Köfte ile iftar sofranızı şenlendirin. Kolay uygulanabilir bu tarif ile köftelerinizi daha lezzetli ve sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

İftar için lezzetli ve doyurucu bir seçenek arayanlar için İzmir Köfte tarifimiz tam sizlik. Adım adım kolayca uygulayabileceğiniz bu tarif ile iftar sofranızda fark yaratın.

MALZEMELER

500 gr orta yağlı kıyma
2-3 sivri biber
1 küçük boy rendelenmiş soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek içi
3 patates
ayçiçeği yağı

Sosu için;

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

3 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı toz biber

TARİF

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuz ekleyip kızgın yağda kızartın.
Yemeğin sosu için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan 10 dakika pişirin.
Tuz ve toz biberi ekleyip tatlandırın. Sosu ocaktan alın. Isıya dayanıklı bir kaba köfteleri ve patatesleri yerleştirin.
Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin üzerinde gezdirin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayıp ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Editör: Haber Merkezi