Tatlı dünyasında yeni bir keşif yapmaya ne dersiniz? Şerbetli tatlılar arasında pratikliği ve enfes lezzeti ile öne çıkan hira tatlısı, Tokat bölgesinin eşsiz tatlarından biridir. Hem hafif hem de leziz bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz şerbetli tatlılar arasında yer alan hira tatlısı, irmik ve şerbetin mükemmel uyumuyla damakları şenlendiriyor. Tokat’ın geleneksel lezzetlerinden olan bu tatlıyı yapmak sandığınızdan daha kolay. İşte tarifi ve püf noktaları.

Şerbetli tatlılar denildiğinde akla ilk gelenlerden biri olan hira tatlısı, lezzeti ve pratik yapılışıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Tokat bölgesinin vazgeçilmez tatları arasında yer alan bu tatlı, evde tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak.

MALZEMELER

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilin

Aklınızı başınızdan alacak: Ağızda dağılan Gerçek Browni tarifi Aklınızı başınızdan alacak: Ağızda dağılan Gerçek Browni tarifi

Üstünü bulamak için:

1/2 su bardağı irmik

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

TARİF

İlk olarak uygun bir tencereye su ve şekeri alın.
Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlamadan altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyin. Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
Ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Genişçe bir kaba aldığınız irmiğin içine atın ve her tarafını irmikle kaplanacak şekilde yuvarlayın
Tüm hamuru bu şekilde şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızara kadar pişirin. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz üstlerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbet tamamen çekene kadar tatlınızı dinlendirin.
Şerbetini çekip dinlenen tatlılarınızı Antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz.

Hira tatlısı, hem pratik yapılışı hem de eşsiz lezzetiyle sofralarınıza tat katmaya aday. Şerbetli tatlıları sevenler için birebir olan bu tatlı, irmik ve şerbetin harmonisiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Tarifimizi deneyerek siz de bu eşsiz lezzeti evinizde kolaylıkla yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi